Ενημερωτική ημερίδα για την προστασία προσωπικών δεδομένων στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Ενημερωτική ημερίδα για την προστασία προσωπικών δεδομένων στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Μάρτιος 27, 2019 - 21:10
4 σχόλια

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

 Ο νόμος παρέχει ορισμένα δικαιώματα στα φυσικά πρόσωπα (τα υποκείμενα των δεδομένων) και θέτει συγκεκριμένες υποχρεώσεις σε όσους τηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα (τους υπευθύνους επεξεργασίας).

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων, διοργάνωσαν ημερίδα την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, με θέμα: «GDPR: Τι μας έμαθαν οι δέκα πρώτοι μήνες εφαρμογής», στη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation) που τέθηκε σε εφαρμογή το Μάϊο του 2018, προωθεί μία νέα προσέγγιση στην διαχείριση, επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων από την επιχειρηματική κοινότητα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, παρουσιάστηκε το πεδίο της τήρησης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στη χώρα μας, πόσα έχουν αλλάξει στη λειτουργία των επιχειρήσεων, πώς αντέδρασαν τα υποκείμενα των δεδομένων, πού επικεντρώνονται τα περισσότερα ερωτήματα των επιχειρήσεων ως προς τη συμμόρφωση, ποιες καλές πρακτικές μέσα από πρότυπα ποιότητας και διαδικασίες ασφάλειας πληροφοριών μπορούν να ενισχύσουν την προσαρμογή των επιχειρήσεων, και πώς τελικά η προστασία των προσωπικών δεδομένων πέρα από νομική επιταγή αποτελεί και ευκαιρία  αναβάθμισης των υπηρεσιών και ενίσχυσης της σχέσης εμπιστοσύνης με τον πολίτη/ πελάτη/ καταναλωτή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις που έκαναν ο κ. Φίλιππος Μίτλεττον, Δικηγόρος, DEA Διεθνούς Δικαίου, τέως Προϊστάμενος τμήματος Ελεγκτών της Α.Π.Δ.Π.Χ, , η κυρία  Γεωργία Λειβαδάρου, Γενική Διευθύντρια Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, BA in Business Administration, MBA in Marketing, DPO, η κυρία  Ελένη Διαφωνίδου, Νομικός, LLM in European Law, Ειδική συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων καθώς  και τον χαιρετισμό του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημερωτική ημερίδα για την προστασία προσωπικών δεδομένων


4 Σχόλια

Που να δειτε οταν θα ερθει ο Αβραμοπουλος το κοσμο θα εχει. Σασ πήραν γρήγορα χαμπαρι.

το θεμα ειναι εαν εχει κοσμο το επιμελητηριο την ημερα που θα ερθει ο Αβραμοπουλος ή να ακουσουμε τι θα μας πει και να μπορεσει να βγει κατι απο αυτο? Απλα σε ρωταω να δω τελικα τι στο διαολο θελουμε σε αυτον τον τοπο επιτελους!!!!!! Επισης παν ασχετε, ρωτα ποιο θα ειναι το ακροατήριο δηλαδη θα ειναι σε κλειστο επιμελητηριακο κυκλο ή θα ειναι ανοιχτη κουβεντα οπου θα ποδοπατηθουν καποιοι ωστε να προβληθουν προεκλογικα??? Μαλλον σε ενοχλει που ο Τρουπής ειναι προεδρος αλλα δε το λες στα ισα.

μαλλον δε στα ειπαν καλα ή δε διαβασες καλα θα ειναι κλειστη η συναντηση στο επιμεληρητηριο !!!!! με τον Αβραμοπουλο, αρα τι κοσμο θες εσυ να πας να μετρησεις???? αλλα μαλλον για να μετρας κεφαλια σε εχουν καποιοι.....χαχαχα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.