Έπαιξε για να μην (Χ)άσει

Έπαιξε για να μην (Χ)άσει

Μάιος 27, 2015 - 19:16
0 σχόλια

Ατρόμητος – Αστέρας 0 - 0

Πολύτιμο βαθμό πήρε στο Περιστέρι ο Αστέρας Τρίπολης μετά την λευκή ισοπαλία με τον Ατρόμητο για την 3η αγωνιστική και το τέλος των αγώνων του πρώτου γύρου των play off της Super League και έτσι έφτασε τους 3 βαθμούς και παραμένει στο κυνήγι της 2ης θέσης που οδηγεί στους ομίλους του Europa League.

Σε μία αναμέτρηση χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες η αρκαδική ομάδα με καλή αμυντική τακτική και τον Θεοδωρόπουλο να δηλώνει παρών όποτε το απαιτούσαν οι ανάγκες του παιχνιδιού πέρασε αλώβητος από μία ακόμα δύσκολη έδρα κρατώντας το 0 στην άμυνα του αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει επιθετικά με το με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τελικά από έναν βαθμό. 

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς τις μεγάλες φάσεις με τον Ατρόμητο να μη βρίσκει χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα. Ο προωθημένος Σανκαρέ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Γκορμπούνοφ με την κεφαλιά του στο 14' στην πρώτη καλή στιγμή της αρκαδικής ομάδα στον αγώνα με τον Ατρόμητο να απαντά με το σουτ του Μπάλλα λίγο έξω από την περιοχή που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου ένα λεπτό μετά. Στην συνέχεια ένα πλασέ του Μάσα έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Γκορμπούνοφ που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα την μπάλα στο 19'. Πάντως, η μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους Περιστεριώτες στο 29' όταν ο Ναπολεόνι έδωσε στον Καραμάνο, αυτός άφησε αριστερά στον Πίτου Γκαρσία, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το διαγώνιο πλασέ, με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει με τον Έλληνα  πορτιέρο να διώχνει και  και το σουτ του Ναπολεόνι στο 32'  με τον Ουμπίντες  στην συνέχεια της φάσης  Ούμπιντες να κάνει την προβολή και να απομακρύνουν τελικά οι αμυντικοί του Αστέρα.Το μακρινό σουτ του Ρόλε απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ στο 36’  ενώ αυτό του Μπάλλα από το ύψος της περιοχής κόντραρε στα σώματα στο 42' με πρώτο ημίχρονο να  ολοκληρώνεται με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόλε που πέρασε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες δίχως τέρματα στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ, όμως και πάλι απείλησαν σε λίγες περιπτώσεις, αφού  ο Αστέρας ήταν πολύ καλός στο αμυντικό κομμάτι κλείνοντας υποδειγματικά τους διαδρόμους του. Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου άνηκε στον Αστέρα με το φάουλ του Ρόλε να περνά από όλους και να καταλήγει άουτ. Στην συνέχεια ο Κιβρακίδης δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή με τον στον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει σταθερά την  μπάλα. Το διαγώνιο του Ούμπιντες από δεξιά στο 61' απομάκρυνε με προβολή ο Σανκαρέ ο οποίος έκανε λάθος στο 66' με τον Ναπολεόνι να κάνει το σουτ και τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει αρχικά και να μπλοκάρει στην συνεχεία την μπάλα διορθώνοντας το λάθος του συμπαίκτη του. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρομήτου ήταν στο 84' όταν ο Κατσουράνης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε με τις γροθιές και ο Μαρσελίνιο που έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή είδε την  μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 87' ο Ναπολεόνι έφυγε από τα δεξιά όμως ο Τσοκάνης πρόλαβε να γυρίσει τον πίεσε με αποτέλεσμα το σουτ που επιχείρησε να περάσει άουτ. Αυτή ήτα και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων με τον Ατρόμητο και ντον Αστέρα να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο αρχηγός του Ατρομήτου Σωκράτης Φυντανίδης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζαχαριάδη με τον Ατρόμητο να τελειώνει το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές.

Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κατσουράνης, Μπάλλας (64' Αγκουαζί), Πίτου Γκαρσία (76' Καράσκο), Καραμάνος (63' Μαρσελίνιο), Ουμπίδες, Ναπολεόνι

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (71' τρ. Μουνάφο), Μπαντιμπανγκά (46' Πάρα, 75' λ. τρ. Ζησόπουλος), Μπαράλες

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.