Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Δεκέμβριος 09, 2016 - 15:18
0 σχόλια

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΈΝΤΑΞΗ ΣΗΜΕΡΑ».

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η ΟΕΒΕΑ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας) συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και η Εργασιακή Ένταξη Σήμερα».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν και θα εξηγηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα δοθεί έμφαση: 

Στην κατανόηση του νέου νόμου της κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας και τις ευκαιρίες στον νέο αναπτυξιακό νόμο
Στην εύρυθμη λειτουργία των Κοιν.Σ.Επ., με στόχο την κερδοφορία και την επένδυση στην απασχόληση
Στις ευκαιρίες για ανάπτυξη εργασιών των Κοιν.Σ.Επ. με στόχο την εργασιακή ένταξη των μελών τους  
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΙΟΒΕ: 200.000 ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Σε περίπου 200.000 ανέρχονται οι επιχειρηματίες οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα το 2015, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την επιχειρηματικότητα του  ΙΟΒΕ. Βάσει των ευρημάτων της έρευνας με τίτλο «Επιχειρηματικότητα 2015–2016: Κρίσιμη καμπή για την αναπτυξιακή δυναμική του επιχειρηματικού συστήματος», το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει πως έχει διακόψει ή αναστείλει την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 2015 ανέρχεται στο 3% του πληθυσμού (περίπου 200.000 άτομα), οριακά υψηλότερα από το αντίστοιχο ποσοστό του 2014 (2,8%), αλλά πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο των χωρών καινοτομίας (1,8%). Επτά στους δέκα δηλώνουν ως βασικότερο λόγο διακοπής ή αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης την έλλειψη κερδοφορίας.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016 ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Τον τρόπο καταβολής για το δώρο Χριστουγέννων 2016, με αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι δικαιούνται τη συγκεκριμένη παροχή, όπως επίσης και τον υπολογισμό για μισθωτούς και ωρομίσθιους, περιλαμβάνει σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ. Δώρο χριστουγέννων θα λάβουν και οι επιδοτούμενοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ «ΜΑΪΜΟΥ»

ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Καμπανάκι κινδύνου για τις οικονομικές επιπτώσεις στην ΕΕ, από τη διακίνηση προϊόντων «μαϊμού», χτυπά το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) ενόψει των εορταστικών αγορών. Μόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι άμεσες απώλειες ανέρχονται κάθε χρόνο σε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 15,6% του συνόλου των πωλήσεων και σε άμεση απώλεια τουλάχιστον 24.600 θέσεων εργασίας στους εν λόγω τομείς. Τα καλλυντικά και τα φάρμακα είναι οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (με ξεχωριστό τίτλο: Κάθε χρόνο χάνονται 83 δισεκατομμύρια ευρώ και 790 000 θέσεις εργασίας σε όλη την ΕΕ λόγω προϊόντων παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.