Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Οκτώβριος 15, 2018 - 11:53
0 σχόλια

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟ 4Ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018

Αυξημένη ζήτηση για επαγγελματίες του χώρου της Πληροφορικής θα πρέπει να αναμένεται κατά το 4ο τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με την έρευνα της ManpowerGroup, που ανακοινώθηκε από τη ManpowerGroup Ελλάδας, συνολικά, το 21% των εργοδοτών στην Ελλάδα προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων για τους επόμενους τρεις μήνες, το 9% αναμένει μείωση, ενώ το 66% δεν αναμένει κάποια αλλαγή. Η εταιρεία προβλέπει αύξηση των προοπτικών προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο, κυρίως για θέσεις εξυπηρέτησης πελατών και επίσης, για επαγγελματίες πωλήσεων, επαγγελματίες πληροφορικής και ηλεκτρολόγους. Εκτιμά δε ότι οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται στο +16%, αποτελώντας τις υψηλότερες για 10 και πλέον χρόνια, παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

ECOFIN: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΦΠΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 
Οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να επιτρέψουν στα κράτη μέλη να επιβάλλουν μειωμένα, πολύ μειωμένα ή ακόμη και μηδενικά ποσοστά ΦΠΑ στις ψηφιακές εκδόσεις. Η κύρια ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία υποστηρίχθηκε ευρύτατα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, είναι να ευθυγραμμισθούν οι κανόνες αναφορικά με τον ΦΠΑ για τις ψηφιακές εκδόσεις (ηλεκτρονικά βιβλία και εφημερίδες στο Ίντερνετ) με εκείνους των έντυπων αντιστοίχων τους, σε μια εποχή που το χαρτί αντικαθίσταται όλο και περισσότερο από κάθε είδους οθόνες (smartphones και ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης).

  
ΕΣΟΔΑ 52,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-2016
Ποσό 52,3 δισ. ευρώ συνεισέφερε άμεσα ο τουρισμός – ένας από τους 4 δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας – κατά την περίοδο 2009-2016 στα έσοδα του κράτους, σύμφωνα με συμπεράσματα μελέτης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Σύμφωνα με τη μελέτη, το 2016 τα φορολογικά έσοδα από τον τουριστικό τομέα αποτελούσαν το 10,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων, ποσοστό υψηλότερο από το 8,3% της άμεσης συνεισφοράς του στην οικονομία. Επίσης, για την περίοδο 2009 – 2016, ο Τουρισμός παρήγαγε περισσότερα από 105 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) και 92 δισ. ευρώ εισοδημάτων.
 
ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ  Ή ΦΠΑ ΜΕΧΡΙ 10.000 ΕΥΡΩ
Την άμεση επιστροφή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας φυσικών και νομικών προσώπων, συνολικού ποσού μέχρι 10.000 ευρώ, προβλέπει διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Η διάταξη αφορά σε υποθέσεις εκκρεμείς κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αλλά, όπως εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών, κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στη Βουλή, δεν θεωρούνται εκκρεμείς οι υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου.
 

ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΝΦΙΑ
Το δρόμο που διευκολύνει τις πωλήσεις ακινήτων από τους φορολογούμενους που χρωστούν στην Εφορία ΕΝΦΙΑ ή Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ανοίγει διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή. Η συγκεκριμένη διάταξη παρέχει τη δυνατότητα, εφόσον ο φορολογούμενος το επιθυμεί, στη φορολογική αρχή να παρακρατεί με τη σύμφωνη γνώμη του το συνολικό οφειλόμενο ποσό του φόρου ακίνητης περιουσίας ή του ΕΝΦΙΑ για όλα τα ακίνητα, χωρίς να χρειάζεται κάποια ρύθμιση.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.