Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ιούνιος 28, 2019 - 14:52
0 σχόλια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΗΝ 84Η ΔΕΘ

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η ΔΕΘ, έρχεται στην 84η διοργάνωσή της, από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, να γράψει ένα ακόμα λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της.  Τιμώμενη χώρα στην φετινή έκθεση θα είναι η Ινδία.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, αξιοποιώντας το μνημόνιο συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) με την ΔΕΘ ΑΕ, ενημερώνει τις επιχειρήσεις  – μέλη του που επιθυμούν να συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο στην 84η ΔΕΘ, ότι είναι δικαιούχοι προσφοράς μειωμένης τιμής ενοικίασης περιπτέρου: 34€/τ.μ. πλέον ΦΠΑ. Το κόστος περιλαμβάνει: παραχώρηση εκθεσιακού χώρου, κλιματισμό, γενική φύλαξη, καθαριότητα και χώρος. Οποιαδήποτε επιπλέον κατασκευή – ανάπτυξη δομής ή ενοικίασης εξοπλισμού επιβαρύνει τους χρήστες.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 84η ΔΕΘ καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, συμπληρώνοντας σε πρώτη φάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, την οποία μπορούν να βρουν την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (στη διαδρομή σημαντικά, εκθέσεις).

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ” ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ FOCUS - INTERREG BALKAN MED

Το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας με τίτλο FOCUS, στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην «ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και Εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής της Βαλκανικής-Μεσογείου» και υλοποιείται σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια και Αναπτυξιακές από Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του έργου διοργανώνει σεμινάριο για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς: Φρούτα – Ρόδι – Χυμοί, Ελιά – Ελαιόλαδο, Σταφίδα – Αμπέλι – Οίνος, Γαλακτοκομικά προϊόντα, με τίτλο: “Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό τομέα” θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και ώρα 17:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ INTERNATIONAL MARKETING MANAGER», ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Το E.B.E.A. στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Εθνική Ψηφιακή Συμμαχία, μια Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Καινοτομίας, των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Απασχόλησης, όπως και της προσπάθειάς του να υποστηρίξει τη διαδικασία διεθνοποίησης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), καλεί ανέργους ή νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, απόφοιτους οικονομικών σχολών, έως 35 ετών, να συμμετάσχουν σε δωρεάν πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τετράμηνης διάρκειας, ώστε να αποκτήσουν τις δεξιότητες του Επαγγελματικού προφίλ του “International Marketing Manager”, με έμφαση στον Αγροδιατροφικό Τομέα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία που ακολουθείται για την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr.

ΕΦΚΑ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Αποποίηση του χρόνου ασφάλισης σε φορέα στον οποίον χρωστούν εισφορές, μπορούν να κάνουν ασφαλισμένοι που οφείλουν εισφορές  από την δραστηριοποίησή τους  στο παρελθόν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, όσοι ασφαλισμένοι δεν επιθυμούν να συνυπολογίσουν χρόνο ασφάλισης σε πρώην φορέα στον οποίο οφείλουν εισφορές, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τον επίμαχο χρόνο, εφόσον φυσικά θεμελιώνουν αυτοτελώς δικαίωμα στον φορέα που συνεχίζουν να ασφαλίζονται έως την έξοδό τους.
 
ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 300.000 ΕΥΡΩ
Η απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών του εξωδικαστικού μηχανισμού θα εφαρμοστεί σε λίγες μέρες και για τις επιχειρήσεις με χρέη έως 300.000 ευρώ.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τις αμέσως επόμενες μέρες, περιλαμβάνει και τις εκκρεμείς αιτήσεις από το στάδιο, στο οποίο αυτές βρίσκονται.

 

ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η «ΕΘΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Ξεκινά, μέσω ΕΣΠΑ, η υλοποίηση της πράξης «Εθνική Ηλεκτρονική Πύλη για την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα». Δικαιούχος είναι η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ και ουσιαστικά πρόκειται για την αναβάθμιση της διαδικτυακής πύλης «Agora». Συγκεκριμένα, η πράξη αφορά στην ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος και τη δημιουργία ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας και διαδικτυακής πύλης, με αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος του ΥΠΕΞ και με ενσωμάτωση και των επιχειρησιακών απαιτήσεων της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξαγωγικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

 

ΑΝΟΙΓΕΙ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Ξεκινά τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για ένα εξάμηνο, μέχρι το τέλος του 2019, και θα λειτουργεί με βάση όλα τα κριτήρια ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας, το οποίο ψηφίστηκε στα τέλη Μαρτίου από τη Βουλή. Η πλατφόρμα θα είναι συνδεδεμένη με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ και τράπεζες) και θα μπορεί να γίνεται η απαιτούμενη διασταύρωση των δικαιολογητικών προκειμένου να εγκριθούν οι αιτήσεις των δανειοληπτών.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.