Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Σεπτέμβριος 08, 2019 - 10:37
0 σχόλια

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ EXPO 2019». ΟΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
Τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας συντάσσουν και πάλι τις δυνάμεις τους προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Η Πελοπόννησος Expo, συνεχίζει και φέτος δυναμικά με κύριο στόχο να προβάλει την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και φυσικά τις δράσεις των επιχειρήσεων.
Φέτος η Πελοπόννησος Expo πραγματοποιείται από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου 2019, στις άρτια διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ ΑΕ στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.
Επισκεφθείτε το www.peloponnisosexpo.gr για να ενημερωθείτε πλήρως για την Έκθεση. Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές: 16:00- 21:00, Σαββατοκύριακο: 10:00- 21:00

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΆ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. Η ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Aμεσα ανταποκρίθηκαν οι επιχειρήσεις στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την στήριξη του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας με παροχή εκπτώσεων και προσφορών.
Ο Σύλλογος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του, έχει ετοιμάσει αυτοκόλλητα τα οποία θα δίνονται σε όλα τα καταστήματα που έχουν δώσει έκπτωση, ενώ στο λευκό πλαίσιο θα συμπληρώνουν την έκπτωση και τα είδη που θα δίνονται.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, την ιστοσελίδα του για τις επιχειρήσεις που δίνουν έκπτωση – προσφορά.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Σύλλογος ΑμεΑ παρακαλούν όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να προσφέρουν έκπτωση των προϊόντων/υπηρεσιών στα μέλη του να την αποστείλουν εγγράφως στο email: sillogosamea@hotmail.gr ή να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6937066386 (Πρόεδρος: Παρασκευόπουλος Παναγιώτης).

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΠΕ
Καταργείται η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και οι αρμοδιότητές της, οι θέσεις, το προσωπικό και οι εποπτευόμενοι φορείς της μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Αυτό προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα ΠΔ 84/2019, με το οποίο καταργούνται γενικές γραμματείες και ενσωματώνονται στις νέες δομές των υπουργείων. Mε το ίδιο προεδρικό διάταγµα καταργείται και ο Ενιαίος ∆ιοικητικός Τοµέας του Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και οι αρµοδιότητές του µεταφέρονται στη Γενική Γραµµατεία Εργασίας.

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους αναρτήθηκε ο ανανεωμένος Οδηγός Χρήσης, με εικόνες, για το πώς να κάνεις την αίτηση στην πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας. Περιλαμβάνει τις ενέργειες του αιτούντα, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών έως και την αποδοχή του σχεδίου σύμβασης ρύθμισης των δανείων.

ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ
Για 180 από τις 365 μέρες του χρόνου θα εργαζόμαστε για το κράτος. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας που πραγματοποίησε για 5η χρονιά στην Ελλάδα το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών. Η 30η Ιουνίου ήταν η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, δηλαδή η πρώτη ημέρα του 2019 που οι Έλληνες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το εισόδημά τους, αν έπρεπε να πληρώσουν πρώτα φόρους και εισφορές. Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, το 2019 οι Έλληνες θα δουλέψουν 73 ημέρες για έμμεσους φόρους, 46 για άμεσους και 61 για κοινωνικές εισφορές. Οι «επιδόσεις» αυτές κατατάσσουν την Ελλάδα την τέταρτη χειρότερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

ΑΥΞΗΣΗ 15,3% ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019
Αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 16,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών παρέμειναν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018. Ενώ, στο α’ εξάμηνο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 15,3%, αν και οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών παρουσίασαν μικρή πτώση κατά 0,5% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2018. Συνολικά στο εξάμηνο, καταγράφονται 738 εκατ. ευρώ περισσότερα στις ταξιδιωτικές εισπράξεις σε σχέση με πέρυσι (5.508,9 εκατ. ευρώ, έναντι 4.776,8 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο του 2018).

ΈΝΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑΣ – ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Mε σκοπό την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων ΠΟΠ της Αρκαδίας και με άξονα τις απαιτήσεις που προκύπτουν στο χώρο της εστίασης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρασιού» που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο Ζευγολατιό, διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο το Σάββατο 31 Αυγούστου στην κατάλληλα εξοπλισμένη, για τις ανάγκες τους σεμιναρίου, αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με στόχο την ανάδειξη του επώνυμου τυποποιημένου κρασιού της Μαντινεία ΠΟΠ Μοσχοφίλερο.
Για εκείνους που δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο το Επιμελητήριο Αρκαδίας το μετέδωσε ζωντανά μέσω της σελίδας του στο Facebook, ενώ το σχετικό video θα είναι διαθέσιμο σύντομα και στο κανάλι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο youtube.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.