Επιμελητήριο Αρκαδίας: Παρέμβαση προς Υπουργεία για καθολική εφαρμογή των μέτρων σε όλες τις επιχειρήσεις

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Παρέμβαση προς Υπουργεία για καθολική εφαρμογή των μέτρων σε όλες τις επιχειρήσεις

Μάρτιος 23, 2020 - 15:41
1 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητά σε επιστολή του προς τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων την καθολική εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσής σε όλες τις επιχειρήσεις και την προσωρινή απαγόρευση εργασιών σε Οικοδομές & Εργοτάξια.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της υγείας των πολιτών και η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά που προκύπτουν λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού. Συμμεριζόμαστε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλετε εσείς και οι συνεργάτες σας για την στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων και των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μέχρι σήμερα όλες οι δέσμες μέτρων κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Παρόλο αυτά έχουμε δεχτεί σωρεία αιτημάτων από τα μέλη μας, που ζητούν την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους κλάδους και την οποία στηρίζουμε εξ αρχής, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις πλήττονται είτε είναι ανοιχτές είτε – ορθώς - με κρατική απόφαση έκλεισαν. Επίσης, τα μέτρα στήριξης πρέπει να εφαρμοστούν και για τους δευτερεύοντες Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας – ΚΑΔ.

Η οριζόντια εφαρμογή των μέτρων σε όλους τους κλάδους και όλους τους ΚΑΔ είναι η ορθότερη επιλογή για την στήριξη των επιχειρήσεων για να είναι βιώσιμες και στο μέλλον.
Επιπλέον το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων της Αρκαδίας στηρίζει την στάση της Π.Ο.Σ.Ε.Η σχετικά με την προσωρινή απαγόρευση εργασιών σε Οικοδομές & Εργοτάξια, όπου συνωστίζονται όλες οι κατηγορίες τεχνικών επαγγελμάτων (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.α) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες διασποράς του κορονοϊού σε όλους και ζητούμε την προσωρινή απαγόρευση των εργασιών.
Η ταχύτατη εξάπλωση του Κορονοϊού αναγκάζει όλους μας να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Κατανοούμε απόλυτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά με πλήρη συνείδηση της κατάστασης και των νέων συνθηκών.
Είμαστε βέβαιοι πως συνεχίζετε να πράττετε ό,τι απαιτείται για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πολύ σωστή πρωτοβουλία. Μπράβο στο επιμελητήριο!! (Οικείο μου πρόσωπο ασχολείται με οικοδομικές εργασίες)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.