Επίσημη θέση για τα αντιπλημμυρικά έργα ζητούν οι κάτοικοι Τεγέας και Μαγούλας από τον Νίκα

Επίσημη θέση για τα αντιπλημμυρικά έργα ζητούν οι κάτοικοι Τεγέας και Μαγούλας από τον Νίκα

Μάιος 31, 2019 - 14:38
3 σχόλια

Aνοικτή επιστολή προς τον υποψηφιο περιφερειάρχη Πελοποννησου κ. Νίακα Π.

Αξιότιμε κ Νίκα,

Αναφερόμαστε με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας, στα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν  αρκετές φορές  πλήξει τα χωριά της Τεγέας και του Κορυθίου του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα στις 25-06-2016 και έκτοτε αρκετές φορές, με πιο πρόσφατη τον Φεβρουάριο του 2019. Ως κάτοικοι της Τ.Κ. Μαγούλας  Αρκαδίας, ένα χρόνο πριν την καταστροφική πλημμύρα του 2016 (η υπόθεση διερευνάται από την Εισαγγελία). είχαμε ενημερώσει και συνεχίζουμε να πράττουμε, για την επικινδυνότητα των φαινομένων, την απουσία ή πλημμελή εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων,  όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία πιθανόν να αναλάβετε. Προχωρήσαμε  σε πλήθος επιστολών  (στη διάθεση σας θέτουμε την πλήρη αλληλογραφία) προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Π.Ε. Αρκαδίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου αλλά και τον αρμόδιο Δήμο Τρίπολης. Διαπιστώνετε εκ του αποτελέσματος:

Απουσία αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμών ρεμάτων και ποταμών πριν το 2016 αλλά και αδυναμία εκτέλεσης αυτών 3χρόνια μετά, στους ξηροποτάμους Δολιανίτη , Ξηριά, Σαρανταπόταμο, που συλλέγουν τα όμβρια ύδατα από τα Δολιανά και τα Βούρβουρα και δια μέσου της Τεγέας, τα κατευθύνουν στο Στενό, στα Αγιωργήτικα με κατάληξη τις καταβόθρες στο  Παρθένι.

Έλλειψη πολιτικής βούλησης σε κεντρικό επίπεδο (εκτός μεμονομένων υπαλλήλων που πραγματικά έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου και προσπαθούν για την επίλυση του προβλήματος) και μετακύληση ευθυνών μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και μεταξύ των Προϊσταμένων και Διευθυντών της Π.Ε. Αρκαδίας.  Δεν έχουν συσταθεί καν οι αρμόδιες επιτροπές αστυνόμευσης ως ορίζει  ο πρόσφατος νόμος Τεύχος Β’ 2687/06.07.2018, και ως προσπαθούν μεμονωμένα ένα δύο από το προσωπικό της Π.Ε. Αρκαδίας. Δεν έχει προχωρήσει  η οριοθέτηση ρεμάτων και ποταμών, για να διανοιχτούν αιτίες πλημμυρισμού όπως η γέφυρα της Μαγούλας, το φράγμα στα Αγιωργήτικα, η διαπλάτυνση των όχθεων, και πλήθος άλλων ενεργειών σε επικίνδυνα σημεία, που αναφέρουν εκτός από εμάς, πλήθος κατοίκων όλων των χωριών. Επί της ουσίας έγιναν κάποιοι τμηματικοί καθαρισμοί των ξηροποτάμων,  μετά από συνεχείς έγγραφες ενημερώσεις  και εκκλήσεις μας, από την ΜΟΜΑ το 2016, και  ξηροποτάμων και καταβοθρών το 2018 μεμονωμένα από μηχανικούς της Π.Ε. Αρκαδίας. Στους ξηροποτάμους αυτούς όμως, απαιτούνται ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα, με πολιτική βούληση και θέληση για την προστασία ανθρώπινων ζώων και περιουσιών, που ως τώρα όμως δεν έγιναν. Είναι βέβαιο ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα θα επαναληφθούν σύντομα, οι κάτοικοι κινδυνεύουμε αφημένοι στο έλεος και στην αδιαφορία, και οι περιουσίες μας καταστρέφονται. Τις προηγούμενες φορές βοήθησε ο Θεός και δεν είχαμε θύματα, όπως στη Μάνδρα ή στα Χανιά κ.α. Την επόμενη….

Σας καλούμε να πάρετε επίσημη θέση για τις διοικητικές ενέργειες και τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται να εκτελεστούν  εκ του νόμου γενικότερα και ειδικότερα όσο  αφορά τα χωρία  της Τεγέας και του Κορυθίου που κινδυνεύουν άμεσα, και ως  τώρα δεν έχουν γίνει.

 

Με εκτίμηση

Σάρλας Γ & Α, Πανούσης Ν & Δ.

Κάτοικοι Τ.Κ. Μαγούλας


3 Σχόλια

ΚΥΡΙΟΙ , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΓΗ . ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ , ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΥΠΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΥΛΙΚΑ . ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΛΠ......

Αγαπητέ 16.36 είμαστε διαμαρτυρόμενοι ΜΕ ΑΓΩΓΗ με όποια έννοια κσι σν την λές. Είτε αγωγή μορφωτική είτε δικαστική, είτε φυσική. Φυσικά σεβόμαστε το τόπο μας, απαιτούσσμε και απαιτούμε ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Οι ΠΑΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.