Επίτιμος Δημότης Βυτίνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (pics,vid)

Επίτιμος Δημότης Βυτίνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (pics,vid)

Φεβρουάριος 01, 2018 - 16:30
1 σχόλια

Στον εορτασμό του πολιούχου της Βυτίνας βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.

Μετά το πέρας την Θείας Λειτουργίας και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας η πομπή μεταφέρθηκε  στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, όπου και έγινε ο αγιασμός των εγκαινίων της ανακαινισμένης αίθουσας. Επίσης έγινε και Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Μέγα Ευεργέτη Δημήτρη Πανταζόπουλο (1889-1963).

Ακολούθησαν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο, από τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη καθώς και η ομιλία από τον Διαχειριστή του Πανταζοπουλείου Κληροδοτήματος και ιατρό κ. Ιωάννη Χριστόπουλο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την κλήρωση της προικοδότησης κορασίδων από το Πανταζοπούλειο Κληροδότημα.

Σε μία σεμνή τελετή στην συνέχεια ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και του παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμο δημότη ευχαρίστησε θερμά για την μεγάλη όπως είπε τιμή που του έγινε και μίλησε για την Βυτίνα, χαρακτηρίζοντάς την ως έναν ειδυλλιακό τόπο με σπουδαία ιστορία και λαμπρό μέλλον. Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη ιστορία του τόπου αλλά και για τους μεγάλους ευεργέτες της Βυτίνας όπως ο κ. Πανταζόπουλος.

Το πολιτικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Βυτίνα είχε να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας αναπόσπαστο, όπως είπε μέλος, είναι η Ελλάδα, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιδιώξει ένα καλύτερο μέλλον για αυτήν και τον λαό της.

Μεγαλουργούμε μόνον όταν είμαστε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, δηλαδή στα μεγάλα και σημαντικά

Κλείνοντας επεσήμανε ότι αναχωρώντας από την ιστορική Βυτίνα, με τον άκρως τιμητικό τίτλο του επίτιμου δημότη Γορτυνίας διαβεβαίωσε ότι όσα εξέθεσε θα αποτελέσουν καθοριστικής σημασίας δείκτη της πορείας κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων βρέθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος  ο βουλευτής Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Βλάσης, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ε. Γιαννακούρας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γ. Ρουμελιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η πολιτευτής με την ΝΔ Έυη Τατούλη, όπως και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Έφ. Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επίτιμος Δημότης Βυτίνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.