Έργα και δράσεις του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης τα τέσσερα τελευταία χρόνια

Έργα και δράσεις του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης τα τέσσερα τελευταία χρόνια

Ιούνιος 24, 2020 - 20:40
0 σχόλια

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Νεστάνης τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια δράσης ενός Πολιτιστικού Συλλόγου και έχει καταξιωθεί ως ο κύριος φορέας που στηρίζει την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Νεστάνης . Υπάρχει μεγάλη αναγνώριση και θαυμασμός για το σημαντικό έργο που προσφέρει και πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για ένα καινούργιο πετυχημένο πείραμα στο χώρο των μαζικών φορέων σε μια περίοδο που ευρύτερα η Ελληνική Κοινωνία αποστρέφει το πρόσωπό της από τα κοινά.

Ουσιαστικά παρουσιάστηκε και ανεδείχθη σε έναν ισχυρό φορέα για το χωριό , που έχει στείλει πλέον ένα ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης και αλληλεγγύης στους απανταχού Νεστανιότες.
Το κάλεσμα όπως φάνηκε δεν είχε όμως την αναμένουσα ανταπόκριση από όλους που θα μπορούσαν με μια πενιχρή συμμετοχή να συνδράμουν αποτελεσματικά στο έργο και τις πράξεις του Συλλόγου μας .
Είχε όμως ευτυχώς ως αποτέλεσμα να ενεργοποιήσει λίγους αλλά γενναιόδωρους συμπατριώτες μας από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με κάθε τρόπο και στήριξαν τις προσπάθειες του συλλόγου .

Ο Σύλλογος πλέον με τη στήριξη αυτών των λίγων, και της μεγάλης προσπάθειας των ενεργών μελών του που προσφέρουν τα μέγιστα , κατόρθωσε να παρουσιάσει ένα τεράστιο για τις δυνατότητες του έργο τα τελευταία 4 χρόνια,και το οποίο περιγράφεται παρακάτω.

Η ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΑΥΤΉ ΈΧΕΙ ΔΎΟ ΣΤΌΧΟΥΣ

Πρώτον να ενημερωθούν οι πατριώτες και φίλοι μας για το πραγματικό έργο των τεσσάρων τελευταίων ετών.
Και δεύτερον μήπως και προκαλέσουμε / συγκινήσουμε και πείσουμε μερικούς επί πλέον φίλους και ιδιαίτερά ( δύσπιστους ) πατριώτες να συνεισφέρουν και να συμπαρασταθούν το κατά δύναμη , στην προσπάθεια του Συλλόγου , ως ένδειξη της αγάπης

και προσφοράς στον τόπο που ( λένε ) ότι αγαπούν και τους ενδιαφέρει η πορεία του .
 
 
 
 
* Από τις σημαντικότερες δράσεις του Συλλόγου υπήρξε η κινητοποίηση των γυναικών μας , που με εκδηλώσεις και ίδια προσωπική εργασία συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσόν για την προμήθεια απινιδωτών ( όργανα που σώζουν ζωές ) που εγκαταστάθηκαν σε δύο σημεία του χωριού μας ( κεντρική πλατεία & Μοναστήρι) , ( ευχόμενοι να είναι αχρείαστοι ) για τις πρώτες βοήθειες συνανθρώπων μας που τυχόν χρειαστεί παρέμβαση . Πετύχαμε δε παράλληλα να έχουμε 30 συμπολίτες μας άρτια εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους από έγκυρο φορέα για την χρήση τους .
 
 
ομάδα πιστοποίημένων
 
 
 
 
* Με την βοήθεια και την συμπαράσταση πατριωτών μας με τις κατάλληλες γνώσεις και δυνατότητες ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου , να ενταχθεί το ιστορικό έθιμο του ΑΙΓΙΩΡΓΗ μας στο Εθνικό Ευρετήριο Αυλής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος .Ένα επίτευγμα που με την κατάλληλη χρήση και προσπάθειες μπορεί να φέρει μεγάλα και ουσιαστικά αποτελέσματα στην ευρέως αναγνωρισιμότητα και επισκεψημότητα της Νεστάνης .
 
 
ΕΠΊΣΗΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ
 
* Συνεισφέραμε στην ανάπλαση της παιδικής χαράς που εξακολουθεί και έχει ελλείψεις . Διαμορφώθηκε ο χώρος κατάλληλα , τοποθετήθηκαν καινούργια όργανα , και χρειάζονται μερικά ακόμη να ολοκληρωθεί .
* Τοποθετήσαμε μικρούς και μεγάλους κάδους απορριμάτων στην κεντρική πλατεία , όπως και φωτιστικά σώματα στην κεντρική πλατεία και τον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος .
* Επαναονοματίσαμε με ιστορικές αναφορές τους περισσότερους δρόμους του χωριού , με κατατοπιστικές και πρωτότυπες πινακίδες .
 
 
 
 
 
* Εκδώσαμε DVD με ιστορικά ντοκουμέντα της Νεστανης (περιόδου 1937-2017)
 
* Καθιερώσαμε πρόγραμμα εκδρομών ¨γνωρίζουμε την Ελλάδα μας “
 
 
 
* Οργάνωση χορευτικών ομάδων για μικρούς και μεγάλους .
 
 
* Συμμετέχουμε ενεργά και συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια της τοπικής κοινότητας να αξιοποιηθεί το αναρριχητικό κέντρο της Βουλωμένης .
 
 
 
 
* Μεταφέραμε και οργανώσαμε τα γραφεία του Συλλόγου στο κέντρο για καλύτερη επαφή με τους φίλους συμπατριώτες και μέλη μας .
 
 
* Καθιερώσαμε την ετήσια βραδιά των αποδήμων Νεστανιοτών με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία .
 
* Και βέβαια υπάρχουν δεκάδες άλλες μικρότερες παρεμβάσεις και δράσεις σε πολιτιστικό , εξωραϊστικό , κοινωνικό , μορφωτικό και περιβαλλοντικό επίπεδο που μας καταστούν πρωτοπόρους των Συλλόγων της περιοχής μας .
  • Π.Χ Οργάνωση και εξοπλισμός πλήρους γυμναστηρίου << κέντρου νεότητας >>
 
 
 
*** Πολλά θα μπορούσαμε ακόμη να κάναμε , αν είχαμε περισσότερη και ποιο ουσιαστική συμπαράσταση και βοήθεια από τους φίλους συμπατριώτες μας , πέραν του ενός γενναιόδωρου “ like ”στο F/B , ως και το μόνιμο παράπονο μας για την αποχή των δρώμενων της νεολαίας μας .
Ποιο κάτω λοιπόν ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε αυτά που έστω κάτω από αυτές τις συνθήκες κατορθώσαμε να φέρουμε επίσης με επιτυχία εις πέρας τα τέσσερα τελευταία χρόνια , και να ευχαριστήσουμε και συγχαρούμε από καρδιάς τους λιγοστούς επώνυμους και ανώνυμους συμπαραστάτες μας .
* Διαμόρφωση , κατασκευή και περιμετρική τοιχοποιία του Δημοτικού parking.
* Ανακατασκευή εκ θεμελίων της παραδοσιακής βρύσης του ΑΓΓΙΝΗΓΑ .
 
* Ανάπλαση / ανακατασκευή της βρύσης του Καμάρα
 
* Εξωτερική ανάπλαση του Μεγάρου Γκλίνου ( εδώ σημειώνεται ότι έχει απομείνει η μια πλευρά του και ο εσωτερικός χώρος του κτηρίου , ο οποίος με τις κατάλληλες ενέργειες και την μεσολάβηση της νέας τοπικής διοίκησης στον Δήμο Τρίπολης θα πρέπει να ολοκληρωθεί ) .
 
 
 
* 700 περίπου μέτρα τοιχοποιίας στην είσοδο του χωριού , και η κατασκευή αψίδας << ΚΑΛΩΣ ΉΛΘΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΣΤΑΝΗ >> . Ένα έργο για το οποίον έχουμε εισπράξει τα εύσημα από όλους της επισκέπτες του χωριού μας .
 
 
 
 
 
**** Τέλος ένα τεράστιο έργο που έχει ολοκληρωθεί κατά το 90% και η χαρά και υπερηφάνεια όλων μας είναι , η ολοκληρωτική ανάπλαση του περιβάλλον χώρου της Φιλίππειας Κρήνης (πέρα βρύσης) που σε συνδυασμό με την Ακρόπολη της Νεστάνης , στόχος είναι να αναδειχθεί σε ένα σημείο αναφοράς με τουριστικό ενδιαφέρον που θα προσελκύσει επισκέπτες από παντού .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι στόχοι μας μεγάλοι , αλλά μεγαλύτερη η προσδοκία και η ελπίδα να συμπαρασύρουμε όσον το δυνατόν περισσότερους φίλους συμπατριώτες να κατακτήσουμε με επιτυχία αυτούς τους στόχους .
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ (είναι δοκιμασμένο)
Το λιγότερο της προσφοράς σας μπορεί να είναι μόνο η ετήσια συνδρομή !!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ
 
Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.