Το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Νοέμβριος 16, 2019 - 11:03
0 σχόλια

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973 ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιχουντικής πάλης και μια από τις  κορυφαίες στιγμές των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Τιμούμε την Ηρωική Έξοδο του Πολυτεχνείου, όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και την ζωή τους στον αγώνα κατά της δικτατορίας.

Μετά από 46 χρόνια τα συνθήματα «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αποτελούν την παρακαταθήκη που εμπνέουν το αγωνιστικό κίνημα του σήμερα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μόνο μέρα μνήμης και τιμής στα θύματα του Πολυτεχνείου αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες.

Τα μηνύματα του αντιδικτατορικού αγώνα μας υπενθυμίζουν ότι ο αγώνας δεν σταματά ποτέ. Στους κοινωνικούς αγώνες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για την διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, δημιουργία ενός πραγματικού κοινωνικού κράτους, για κάθε πολίτη.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες και διεκδικήσεις για δημοκρατία και ισονομία για αποφάσεις και μέτρα που θα ανατρέψουν τη κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Για το λόγο αυτό το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο.

 

 

Το Δ.Σ. του Ε.Κ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.