Εργαζόμενοι Αρκαδίας: Να ανακληθεί η απόλυση της εργαζόμενης στο ΕΛΙΝΥΑΕ

Εργαζόμενοι Αρκαδίας: Να ανακληθεί η απόλυση της εργαζόμενης στο ΕΛΙΝΥΑΕ

Νοέμβριος 24, 2018 - 10:01
0 σχόλια

Καταγγέλλουμε την απόλυση της εργαζόμενης του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) – Παράρτημα Τρίπολης.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών, μέλος του σωματείου μας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΛΙΝΥΑΕ.

Να διασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση του ΕΛΙΝΥΑΕ για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του γενικά και ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η συνέχιση λειτουργίας του Παραρτήματος.

Το ΕΛΙΝΥΑΕ είναι το μόνο εξειδικευμένο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό Ινστιτούτο για την υγεία και ασφάλεια στη χώρα μας και η περιοχή της Πελοποννήσου καλύπτεται από το μοναδικό παράρτημα που βρίσκεται στην Τρίπολη. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νομού να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας, να σηκώσουν το ανάστημα τους και με αφορμή την πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη να απαιτήσουμε:

Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Κατάργηση του Ν. Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και επαναφορά των ΣΣΕ.

Να βροντοφωνάξουμε πως τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής  πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060!

Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο!

Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ.  Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες-Όχι τα κέρδη των λίγων».

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!

Διεκδικούμε:

Άμεση ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο του Παραρτήματος του ΕΛΙΝΥΑΕ στην Τρίπολη και της απόλυσης της εργαζόμενης σε αυτό.
Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.   

Όλοι και όλες στην απεργία, στις 28 Νοέμβρη, 10.30πμ – ΠΛ. ΠΕΤΡΙΝΟΥ

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.