Εξελίξεις για τη λειτουργία μουσικών οργάνων και μουσικής στην Τρίπολη – Έρχεται νέα κανονιστική

Εξελίξεις για τη λειτουργία μουσικών οργάνων και μουσικής στην Τρίπολη – Έρχεται νέα κανονιστική

Φεβρουάριος 11, 2020 - 11:10
2 σχόλια

Συνεδρίασε η δημοτική κοινότητα Τρίπολης την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στο παλιό δημαρχείο Τρίπολης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Παράσχος, προτού το Σώμα εισέλθει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη των μελών μια εισήγηση που έφτασε στα χέρια του το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και είχε να κάνει με την κανονιστική λειτουργίας μουσικών οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Τρίπολης.

Την εισήγηση απέστειλε η διεύθυνση τοπικής οικονομικής ανάπτυξης του δήμου Τρίπολης και είχε ως θέμα: «Κατάργηση της με αριθμού 139/2014 απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης περί Έκδοσης κανονισμού λειτουργίας μουσικών οργάνων/μουσικής καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψήφιση νέας κανονιστικής διάταξης χρήσης και λειτουργίας μουσικών οργάνων/μουσικής με παρατεταμένο ωράριο στην κοινότητα Τρίπολης του δήμου Τρίπολης».

Η πλειοψηφία των συμβούλων αποφάσισε να μην συζητήσει το θέμα, ζητώντας αυτό να γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ως θέμα ημερήσιας διάταξης, κερδίζοντας έτσι λίγο χρόνο για να ενημερωθούν καλύτερα, για το τι περιλαμβάνει η νέα κανονιστική.

Αναμένεται η συζήτηση του θέματος να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το θέμα αφορά δεκάδες επιχειρήσεις της Τρίπολης, οι οποίες έχουν μουσική στα καταστήματά τους.

Όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τσαγκαρέλης σε προηγούμενες δηλώσεις του, πρόθεση του δήμου είναι να κάνει μια παρέμβαση για τα πρόστιμα που υποβάλλονται στις επιχειρήσεις για την μουσική, τα οποία είναι υπέρογκα.

Επίσης να αναφέρουμε ότι εάν διαπιστωθεί παράβαση του κανονισμού για την λειτουργία μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η αστυνομία προσαγάγει τον εκάστοτε υπεύθυνο στο αυτόφωρο, κάνοντας έτσι τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν στη χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε κατάστημα ψηφίστηκαν από το Σώμα, ενώ αποσύρθηκε το θέμα για τη γνωμοδότηση σχετικά με την έκδοση απόφασης κανονιστικού χαρακτήρα για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τροποποίηση της υφιστάμενης σήμανσης που αφορά τη στάθμευση των οχημάτων στην οδό Σπετσεροπούλου – Παπαναστασίου (εντός σχεδίου πόλης Τρίπολης) και επανακαθορισμός της επιτρεπόμενης στάθμευσης στην ίδια οδό.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εξελίξεις για τη λειτουργία μουσικών οργάνων και μουσικής στην Τρίπολη


2 Σχόλια

Τα όργανα θα αρχίσουν με τους "κανόνες" λειτουργίας - καταπάτησης δημοτικού χώρου απο τα τσαντήρια σε πλατείες, πεζοδρόμους, δρόμους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.