Φιλοζωικός Τρίπολης για φόλες: Παρακολουθούμε κάθε κίνηση σε συνεργασία με την Αστυνομία

Φιλοζωικός Τρίπολης για φόλες: Παρακολουθούμε κάθε κίνηση σε συνεργασία με την Αστυνομία

Φεβρουάριος 22, 2019 - 08:50
15 σχόλια

Ανακοίνωση Φιλοζωικού Σωματείου Τρίπολης

Φίλες και φίλοι του Σωματείου, συμπολίτες της Τρίπολης, παρακαλούμε θερμά,

Όπως ενημερώσετε τις αστυνομικές αρχές με κάθε στοιχείο που θεωρείτε πως μπορεί να βοηθήσει στην ερεύνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων της εν ψυχρώ δολοφονίας, πριν από λίγες μέρες, αθώων τετράποδων πλασμάτων στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης μας.

Κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη.

Σήμερα, στην περιοχή της Δεξαμενής παρατηρήθηκε από εθελόντρια του Σωματείου ύποπτη παρουσία ανδρός με μαύρα ρούχα πάνω σε ποδήλατο, ο οποίος ξεσήκωσε με την παρουσία του τα αδέσποτα ζώα.

Τα σκυλιά άρχισαν να δείχνουν επιθετική διάθεση απέναντι του, ήταν εμφανώς αναστατωμένα παρά τις προσπάθειες της εθελόντριας να τα ηρεμήσει. Το γεγονός αυτό κίνησε αμέσως υποψίες, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά τη συμπεριφορά των σκύλων σε αυτή τη γειτονιά. Πρόκειται για ζώα με απίθανο χαρακτήρα.

Να υπενθυμίσουμε πως στην ίδια περιοχή κατά διαστήματα σημειώνονται πολλά περιστατικά δηλητηριάσεων με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί πολλές αθώες ψυχές.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, άνδρας με τα ίδια χαρακτηριστικά του ανθρώπου που πέτυχε σήμερα η εθελόντρια μας σε αυτό το σημείο, είχε πρόσφατα προκαλέσει επεισόδιο, καθώς περνώντας με μηχανάκι μικρού κυβισμού, βρήκε το χρόνο να δείξει τον «ανδρισμό» του με κλωτσιές και βωμολοχίες απέναντι στα ζώα τα οποία απλώς κοιμόντουσαν στην άκρη του δρόμου.

Παρακαλούμε θερμά, όποια πληροφορία υπάρχει διαθέσιμη για αυτό το άτομο να επικοινωνήσετε άμεσα με τις Αστυνομικές Αρχές και με το Φιλοζωικό Σωματείο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια ακόμη τραγωδία για τον τοπικό φιλοζωικό κόσμο.

Η σιωπή είναι συνενοχή στο ΕΓΚΛΗΜΑ!

Ήδη εθελοντές του Σωματείου, φιλόζωοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες βρίσκονται σε επιφυλακή σε πολλές γειτονίες της Τρίπολης, εκ των οποίων και στη Δεξαμενή. Παρακολουθούμε κάθε κίνηση σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Με τα τιμής,
Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα Μέλη του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης

Ειδήσεις: 

15 Σχόλια

Αυτούς που ταΐζουν τα αδέσποτα σκυλιά παράνομα τους παρακολουθείτε;;; θα τους δώσετε στην αστυνομία;; έχουμε μικρά παιδιά Ακούτε;;;;;;; Δεν μπορούμε να περπατήσουμε ελεύθερα στην πόλη μας. Ακούτε;;;; σας νοιάζει;;;

@10:14 Αν δεν ήσουν εμπαθής και πανάσχετος, θα ήξερες ότι το όνομα του προέδρου είναι Γιώργος Ζαφειράκης. Το ξέρουν και οι πέτρες, αλλά μάλλον εσύ ανήκεις στην κατηγορία "ντουβάρι" και δεν είχε φτάσει στ' αυτιά σου. Όσο για τα ονόματα μελών, κάθε μέρα κάνουν αναρτήσεις στο facebook με τα ονοματεπώνυμά τους. Όποιος ασχολείται το γνωρίζει. Όποιος όμως τρώγεται με τα ρούχα του, δαγκώνει τη γλώσσα του και πεθαίνει από δηλητηρίαση...

Ποιος σου είπε ότι το τάισμα των ζώων είναι παράνομο; Σύμφωνα με το νόμο 4235/2014 η σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων επιτρέπεται αρκεί να τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Και εμείς έχουμε μικρά παιδιά και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Απεναντίας όταν κυκλοφορούμε με τα παιδιά μας και συναντάμε πεθαμένα ζώα με αφρούς και αίματα σε κεντρικά πεζοδρόμια της πόλης ντρεπόμαστε που πρέπει να τους εξηγήσουμε για αυτά τα συμβάντα αλλά και για τον ξεπεσμό του ανθρώπινου γένους.

Αρα για να ειναι ολοι ασφαλεις,απαγορευονται τα μαυρα ρουχα,απαγορευεται το ποδηλατο,απαγορευεται το μηχανακι,οπως γενικα η διελευση σε αρκετα μερη της πολης οπου υπαρχουν αγελες.θελω να παω στη δουλεια μου τα παιδια μου σχολειο και ο καθενας οπου θελει να παει και πρεπει να φοβομαστε τις αγελες και τη διαθεση τους.λεγεται οτι εχουν στειρωθει πανω απο 400 σκυλοι,ΨΕΜΑ,εννοειται οτι η φολα δεν ειναι λυση το τονιζω,βαση νομου οποιος γνωριζει ο δημος ειναι υπευθυνος και το καλυτερο ισως και να ειναι οι μηνυσεις σε βαρος του μηπως επιτελους βοηθησουμε εμας και τα αθωα ζωα που ταλαιπωρουνται αδικα

12"15 Μιλας για κανονες υγιεινης και καθαριοτητα?τα εχετε ισοπεδωσει ολα,εχετε ολοι γαντι να μαζευετε τα περιτωματα η νερο να πλυνετε τα ουρα?ποιος σας δινει το δικαιωμα εξω απ το σπιτι αλλα και μεσα στην περιουσια του καθενα να γινεται αυτο το πραγμα?δημοσια υγεια ωρες κοινης ησυχιας υπαρχουν?παιδια εχουμε ολοι και τρεχουμε σε γιατρους για μολυνσεις που προκαλουν οι φιλοζωοι στην ουσια.δεν ειμαι εναντιον των ζωων τα αγαπαω στην κυριολεξια ομως εχω σκυλο και μαλιστα αδεσποτο και το εχω βασιλια,βλεπω ομως οτι οι και καλα φιλοζωοι,οχι ολοι,εχουν σκυλο ρατσας το κυριλε και ομορφο,κανω λαθος??

1000 μπραβο στο φιλοζωικο που παλευει καθε μερα σε τοσο αντιξοες συνθηκες. Οσο για το ποιος ενοχλει τα ζωα φαινεται καθε μερα, δεν ειναι δυσκολο. 5λεπτα σταθηκα μια μερα στην Πλατεια Πετρινου και ενας ηλικιωμενος εκανε με μια ομπρελα οτι θα χτυπησει το σκυλο και αυτος ω του θαυματος αρχισε να γαυγιζει και να τον ακολουθει, αλλος παλι ηλικιωμενος πολιτικαντης εκανε οτι θα χτυπησει το σκυλο με τη μαγκουρα και παλι υπηρξε η ιδια αντιδραση. Η δραση φερνει την αντιδραση, δε θελει πολλη σκεψη..

@12:56 όχι λάθος, ΛΑΘΗ. Είσαι μέρος του προβλήματος, όπως όλοι. Είναι η κοινωνία μας προβληματική. Σε προηγμένες κοινωνίες αδέσποτα δεν υπάρχουν, τα ζώα σε μεγάλες πόλεις, μικρότερες, χωριά, είναι τελείως φιλικά στους ξένους, έχουν μάθει να συμβιώνουν με τον άνθρωπο χωρίς να τον φοβούνται. Εδώ, τα ζώα μάς φοβούνται. Τα αγριεύουμε, αφού τα παρατάμε χωρίς να σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις. Σαν άτομα είμαστε ανεύθυνοι, οι θεσμοί είναι ανύπαρκτοι, τι ζητάς; Το ζώο είναι δέσμευση. Εδώ ελευθερωνόμαστε βάζοντας τα κουτάβια σε σάκους και ρίχνοντάς στα σε χαράδρες ή πατώντας τα με τ' αμάξι.

@dog eat dog - Κάνεις λάθος. Συμβαίνει αυτό που λες, αλλά υπάρχουν και επιθέσεις σκύλων χωρίς να τα ενοχλήσει κάποιος. Προσωπικά με έχει δαγκώσει σκύλος, που ούτε καν τον είχα δει. Το ίδιο έχει συμβεί σε τουλάχιστον 2 γνωστούς μου που τους πιστεύω. Υπάρχουν πάμπολλες μαρτυρίες επίσης για απρόκλητες επιθέσεις, για τις οποίες δεν είμαι σίγουρος προφανώς για όλες. Δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση πάντως. Μπορεί ένα σκυλί να είναι αγριεμένο με ένα άλλο σκυλί και να περάσεις εσύ μπροστά του. Να έχει γεννήσει, να φοβηθεί γιατί έτσι κατάλαβε, οτιδήποτε. Είναι πρόβλημα τα αδέσποτα για όλους.

Είσαστε κάτι σαν το FBI και συνεργαζόσαστε με την αστυνομία;;; Και ποιά είναι ακριβώς η κατηγορία που βαραίνει τον άντρα με τα μαύρα; Ότι πέρασε δίπλα από την αγέλη; Ότι κινήθηκε ύποπτα; Ποιοί είσαστε εσείς που θα κατηγορήσετε ανθρώπους που κυκλοφορούν στο δρόμο; Μήπως να επιβάλετε και απαγόρευση κυκλοφορίας για να μην ενοχλούμε τα κοπράκια που περιμένετε να σας βγάλουν από την οικονομική σας δυσπραγία;

Το πρόγραμμα αυτό της αστυνομίας "παρακολουθουμε καθε κίνηση" σε συνεργασία με πολίτες γνωρίζετε αν θα τρέξει και για άλλους σκοπούς (κυκλοφοριακό, παράνομο παρκάρισμα, ναρκωτικά κλπ);

12.16 Πλάκα μας κάνεις ε;; Οι "κυρίες" που πετάνε σακούλες με αποφάγια παντού στην πόλη τηρούν τις συνθήκες καθαριότητας και την υγιεινής;;; Τα λάδια τα μαζεύουν; Τα υπολείμματα των τροφών;;; Τα ούρα και τα σκ@τ@ των σκύλων τα καθαρίζουν;;; Αν θέλουν να τα ταΐζουν να πάνε σε ένα δάσος και εκεί να τους δίνουν φαγητό και νερό. Και να τις βοηθάμε και εμείς, αρκεί να είναι μακρυά. Μακρυά από τις πόλεις και τις πλατείες. Τι νέα μόδα είναι αυτή;;; Τα σκυλιά σε αγέλες μέσα στην πόλη... Πόσα λεφτά τρώτε και καλά για περίθαλψη και στείρωση και τα θέλετε μέσα στην πόλη;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.