Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην 5η Μονάδα της ΔΕΗ

Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην 5η Μονάδα της ΔΕΗ

Αύγουστος 23, 2019 - 16:20
0 σχόλια

Νέα ενημέρωση 20:10

Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και όλες οι δυνάμεις είναι παρούσες.

Κανείς, εκτός των εναέριων μέσων, δεν έχει αποδεσμευτεί.

 

17:30 – Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και με πεζοπόρο τμήμα. Από την Λιγνιτική Μεγαλόπολης (Ορυχείο) έχουν σταλεί και άλλα μηχανήματα για διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικών ζωνών. Ελικόπτερα, αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις σβήνουν τις τελευταίες εστίες μέσα στο δάσος για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά. Εργαζόμενοι της ΔΕΗ μαζί με πυροσβέστες έχουν λάβει θέσεις στον σταθμό φυσικού αερίου και κάνουν προληπτική διαβροχή, η φωτιά έφτασε ελάχιστα μέτρα από τις εγκαταστάσεις αλλά αντιμετωπίστηκε.

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 15:00 σε δασική έκταση κοντά στην 5η Μονάδα της ΔΕΗ.

Η Πυροσβεστική ενημερώνει:

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος,

Η φωτιά είναι δίπλα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και του Φυσικού Αερίου και γίνονται μεγάλες προσπάθειες να μην πλησιάσει. Επίσης υπάρχει μεγάλη προσπάθεια να μην ξεφύγει προς τα χωριό Κάτω Καρυές η προς τα δυτικά.

Φωτογραφίες από το kafeneio-megalopolis.gr

 

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 35 #πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 23, 2019

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.