Γεγονός το σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Γεγονός το σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Αύγουστος 17, 2018 - 17:43
0 σχόλια

Το πρώτο σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑμεΑ στη Βόρεια Κυνουρία είναι γεγονός! Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα υα μπορούν να απολαμβάνουν τη θάλασσα όπως όλοι μας, χάρις στο αυτόματο σύστημα που εγκαταστάθηκε στην Ακτή «Καλλιστώ» την Παρασκευή 17 Αυγούστου, παρουσία του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά και του Περιφερειακού Συμβούλου κ.Γεώργιου Μπακούρη οποίος σε δήλωσή του σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και την αγαστή συνεργασία με τους φορείς της περιοχής που εξασφάλισαν αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα.  

Ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος επέβλεψε τις εργασίες, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Οι παραλίες μας απέκτησαν το πρώτο σύστημα αυτόματης πρόσβασης ΑΜΕΑ στη Θάλασσα..Ύστερα από τη χρηματοδοτηση και υλοποίηση της προμήθειας του Συστήματος seatrack απο την περιφέρεια Πελοποννήσου, η αυτόματη πρόσβαση στην ακτή Καλιστώ, λειτουργεί από σήμερα. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση από το Δήμο για τη χρήση των τηλεχειρηστηρίων. Ενδεικτικά, τηλεχειριστήρια μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από τα καταστήματα Del mar και Αύρα, από τον ναυαγοσώστη και από τα παιδιά της Γαλάζιας σημαίας της ακτής.. Περιμένουμε τη χρηματοδότηση τεσσάρων ακόμα συστημάτων , ένα για κάθε βραβευμένη παραλία του Δήμου μας..

Γιατί το δικαίωμα στην απλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις ακτές, είναι δικαίωμα όλων.

Ακολουθούν βίντεο και περισσότερο ρεπορτάζ.

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)

Video: 

Astrosnews - Ράμπα ΑΜΕΑ στο Παράλιο Άστρος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.