Γιαννακούρας: Η ζημιά για τους αγρότες τεράστια - Εμείς είμαστε στο πλευρό τους (pics,vid)

Γιαννακούρας: Η ζημιά για τους αγρότες τεράστια - Εμείς είμαστε στο πλευρό τους (pics,vid)

Ιούνιος 12, 2019 - 10:03
1 σχόλια

Για μία ακόμα φορά, παρόλο που διανύουμε τον πρώτο μήνα του Καλοκαιριού, οι καιρικές συνθήκες, η καταιγίδα και το χαλάζι, που ήταν πρωτόγνωρα έπληξαν καλλιέργειες σε πολλά χωριά του Δήμου Τρίπολης.

Καταστράφηκαν δέντρα, όπως οι αχλαδιές, οι μηλιές, οι κερασιές καθώς και κηπευτικά, από τα οποία οι αγρότες περίμεναν ένα εισόδημα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν τα έξοδά τους.

Το χαλάζι είναι χαρακτηριστικό πως έμοιαζε με χιόνι και δεν περνούσαν οι δρόμοι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστώ ακόμα και εγώ και να χρειαστεί να βοηθήσουν κάτοικοι για να "ξεκολλήσω"

Εμείς από την πρώτη στιγμή, ως περιφερειακή αρχή, βρεθήκαμε κοντά στους αγρότες ενώ επικοινώνησα και με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ, τον Ηλία τον Αγγελόπουλο, ο οποίος αύριο το πρωί, θα βρεθεί στα χωράφια, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία και να δοθούν σύντομα οι αποζημιώσεις ώστε οι αγρότες να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Και θα είμαι πάντα δίπλα στους συμπατριώτες μου και στις χαρές και στις λύπες τους και από την θέση της αντιπολίτευσης.

 

Ο πατέρας μου έλεγε πως του αγρότη το μαγαζί δεν έχει σκεπή και όσοι έχουμε μεγαλώσει σε χωριά έχουμε ζήσει καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά αυτό που αντίκρισα σήμερα στα χωριά, όπως το Παλλάντιο και ο Εύανδρος είναι πρωτοφανές.

Η ζημιά για τους αγρότες τεράστια αφού οι καρποί ήταν σε φάση ωρίμανσης και το χαλάζι τους κατέστρεψε με αποτέλεσμα οι αγρότες να είναι απελπισμένοι.

Εμείς είμαστε στο πλευρό τους και άμεσα βρέθηκα στις πληγείσες περιοχές, ενώ επικοινώνησα και με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των αγροτών, αφού είναι η μοναδική τους ελπίδα για να τα βγάλουν πέρα και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Δεν κοιτάμε εκλογές αλλά τρέχουμε όπου μπορούμε για να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας και τα επόμενα χρόνια από την θέση της αντιπολίτευσης, που μας έταξε ο λαός, θα πράττω το ίδιο.

Video: 

Στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές του Δ Τρίπολης ο Β Γιαννακούρας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.