Γιορτές Πέτρας 2015 στα Λαγκάδια

Γιορτές Πέτρας 2015 στα Λαγκάδια

Μάρτιος 29, 2015 - 13:35
0 σχόλια

Το ΔΣ της Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τη διοργάνωση στα Λαγκάδια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ στις 8 & 9 Αυγούστου 2015.

Στις 8 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η Λαογραφική Συλλογή του Π. Κατσιούφη και σε συνεργασία με την οικογένεια Δεληγιάννη, ο ιστορικός Πύργος των Δεληγιανναίων. Θα υπάρξουν σχετικές ομιλίες και θα ακολουθήσει συναυλία από την Αμαλία Τάτση και την ορχήστρα της στη θέση Βίγλα. Στις 9 Αυγούστου, στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων (πρώτη γειτονιά των μαστόρων) θα διοργανωθεί δρώμενο με τον τίτλο "Ερείπια: το ζωντανό παρελθόν".

Ο ηθοποιός Κ. Καστανάς θα διαβάσει αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα που σχετίζονται με τα Λαγκάδια και με ερειπωμένα κτίσματα. Ανάμεσα στα λογοτεχνικά κείμενα, το DuoArioso θα παρουσιάζει την ποιοτική μουσική του ατζέντα. Το δρώμενο θα συμπληρωθεί με την προβολή του διεθνώς βραβευμένου ντοκυμαντέρ ¨Στο διάβα των Λαγκαδινών μαστόρων" του Αργύρη Αντωνόπουλου, παρουσία του σκηνοθέτη.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.