Γιορτή κάστανου στα χρυσοκόκκινα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Γιορτή κάστανου στα χρυσοκόκκινα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Νοέμβριος 05, 2016 - 21:04
0 σχόλια

Ο φυσικός πλούτος, η πληθώρα των τοπικών προϊόντων, αλλά και οι παραδόσεις και τα έθιμα του κάθε τόπου στην Αρκαδία είναι μερικοί από τους λόγους που διοργανώνονται εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά του νομού.

Το χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα της Ορεινής Βόρειας Κυνουρίας γιόρταζαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου προσελκύοντας και φέτος πλήθος κόσμου από την Αρκαδία και την Αττική στη καθιερωμένη πλέον γιορτή κάστανου την οποία διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο Δολιανών.

Με πρωταγωνιστές τα κάστανα οι νοικοκυρές των Άνω Δολιανών εδώ και μέρες προετοίμαζαν δεκάδες συνταγές με βάση το κάστανο, όπου και τις μοίραζαν στους επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό.

Συνταγές με βάση το κάστανο πρωταγωνιστούσαν στους πάγκους του χωριού.

Γλυκό του κουταλιού κάστανο, κάστανα βραστά, καστανοκαρυδόπιτα, μαρμελάδα κάστανο, κέικ κάστανου, κάστανα ψητά, καστανοπιτάκια, κορμό με κάστανα, σοκολατάκια γεμιστά με κάστανο, τρουφάκια με κάστανα, λικέρ από κάστανα, τηγανητά κάστανα, πουρέ κάστανου, καστανοκεφτεδάκια, κάστανα γλασέ και πολλά άλλα προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον κ. Καζά Δημήτρη πρόεδρο του χωριού να μιλά για την 15η γιορτή κάστανου η οποία χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες οι οποίοι έχουν λατρέψει γλυκές γεύσεις απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε περπατησιά.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr 15η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.