Γιορτή Κρασιού 2016 στο Ζευγολατιό

Γιορτή Κρασιού 2016 στο Ζευγολατιό

Αύγουστος 23, 2016 - 19:16
1 σχόλια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και με την ευγενική χορηγία της περιφέρειας Πελοποννήσου διοργανώνει και φέτος την εκδήλωση '' Γιορτή Κρασιού 2016''.

Η γιορτή κρασιού που αποτελεί πλέον θεσμό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Τ.Κ. Ζευγολατιού στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Η εκδήλωση έχει στόχο την προβολή και ανάδειξη της τοπικής παράδοσης της περιοχής και ιδιαίτερα την προβολή και ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας κρασιού Μοσχοφίλερο, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα.Επίσης η ποικιλία Μοσχοφίλερο αποτελεί μία απο τις 4 ποικιλίες-πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.

Ο «πατριάρχης» Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Γιώργος Κωτσίνης συμπράττουν επί σκηνής.Μαζί τους η μοναδική Αρετή Κετιμέ που με το σαντούρι και τη φωνή της θα μας συντροφεύσει με παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς.Στα μονοπάτια της δημοτικής μουσικής μας παράδοσης θα μας οδηγήσουν οι εξαίρετες φωνές της Σταυρούλας Δαλιάνη και του Γιάννη Παυλόπουλου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Θωμάς Κωνσταντίνου : Λαούτο
Μανώλης Κόττορος : Βιολί
Κώστας Μερετάκης : Κρουστά
Δημήτρης Παπαγεωργίου : Κλαρίνο


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μπράβο σε όσους ασχολήθηκαν με την πρόσκληση των μουσικών. Δείχνουν ότι γνωρίζουν και ότι αναζητούν την ποιότητα (και όχι απαραίτητα τους κράχτες). Δυστυχώς στην Πελοπόννησο παράδοση στις γηγενείς ορχήστρες δεν υπάρχει (ίσως μόνο στο καμπίσιο είδος που δεν είναι καν της Πελοποννήσου). Στην Πελοπόννησο απλά σκυλοδημοτικοφανή τραγούδια νεοτάτης κοπής και αμφιβόλου ποιότητας ακούγονται συνοδευόμενα από ζεστή γουρουνοπούλα και παγωμένη μπύρα και νομίζουμε ότι ακούμε παραδοσιακά. Γι αυτό ΜΠΡΑΒΟ ξανά σε αυτούς που κάλεσαν αυτούς τους μουσικούς!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.