Το γηπεδικό «αγκάθι» του Αρκαδικού ποδοσφαίρου

Το γηπεδικό «αγκάθι» του Αρκαδικού ποδοσφαίρου

Ιούνιος 20, 2019 - 15:36
3 σχόλια

Ένα από τα σοβαρά και ίσως από τα πιο περίπλοκα και πονεμένα θέματα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι του νομού μας είναι και το γηπεδικό με την Τρίπολη και τις ομάδες του Δήμου το φαινόμενο αυτό να αποτελεί εφιάλτη.

Το θέμα γήπεδα στον νομό μας καίει και είναι μια ιστορία που τραβάει δεκαετίες και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των τελευταίων χρόνων το αγκάθι παραμένει σέρνοντας μαζί του και τα δικά του επακόλουθα για τα σωματεία αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές που αγωνίζονται.

Τα αισιόδοξα μηνύματα είναι πως εδώ και κάποιους μήνες έχουν δρομολογηθεί βελτιωτικά έργα σε κάποια γήπεδα όπως είναι αυτό της Νεστάνης που θα γίνει και ενωσιακό για την ΕΠΣ Αρκαδίας, του Κορακοβουνίου αλλά και του Παραλίου Άστρους και βέβαια να μην ξεχνάμε της Τεγέας το οποίο είναι στην φάση του ναι μεν αλλά (ακόμα μια πονεμένη ιστορία).

Και μιας και είπαμε για το γήπεδο της Τεγέας η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την κατάσταση είναι η στασιμότητα... Στασιμότητα και ερωτηματικά αφού ο πλαστικός τάπητας ενώ έχει τοποθετεί τα βελτιωτικά έργα στο σύνολο δεν έχουν ξεκινήσει και συνεπώς κανείς δε γνωρίζει με σιγουριά το πότε θα αρχίσουν και θα παραδοθεί το γήπεδο.

Πιο αναλυτικά αν στην Κυνουρία τα πράγματα δείχνουν σχετικά καλά τότε στον Δήμο Τρίπολης το πρόβλημα παραμένει μεγάλο διογκώνοντας κατά κάποιο τρόπο ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό ενόψει και της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Το πόσο ακόμα να αντέξει το έτσι και αλλιώς ταλαιπωρημένο γήπεδο της Κάρτσοβας ταλανίζει όσους ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα των ερασιτεχνικών κατηγοριών του νομού μας αφού ούτε για την καινούρια χρονιά φαίνεται πως υπάρχει κάποιο φως στο τούνελ και το ζητούμενο είναι πόσο θα αντέξει ο βαρύς πια αγωνιστικός του χώρος.

Την περσινή χρονιά ΑΕΚ Τρίπολης, Τεγέα και Μαντινειακός από την Α' κατηγορία, Νεστάνη, ΠΑΟΚ Τρίπολης, Κορύθιο, Παγγορτυνιακός (όσο κατέβηκε μέχρι τα μισά) από την Β' κατηγορία και η γυναικεία ομάδα του Άρη Τρίπολης χρησιμοποίησαν την Κάρτσοβα τόσο ως έδρα όσο ασφαλώς και για τις προπονήσεις τους γεγονός που δυσκόλεψε τα σωματεία στις ώρες και στην διαδικασία προπόνησης τους πολλές φορές.

Η πιθανή και ενδεχόμενη παρουσία της ΑΕΚ Τρίπολης στην Γ' Εθνική κατηγορία δημιουργεί εκ νέου ερωτηματικά μιας και το γήπεδο της Κάρτσοβας δεν πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η κατηγορία χρίζοντας άμεσα βελτιωτικά έργα ενώ βέβαια υπάρχουν και οι ομάδες παραπάνω τουλάχιστον πέντε ομάδες που και πάλι θα αγωνιστούν στις τοπικές και ασφαλώς το γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη Τρίπολης.

Σε όλο αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε πως στο γήπεδο το γήπεδο της Κάρτσοβας φιλοξενεί επίσης αγώνες παιδικού πρωταθλήματος, αγώνες σχολικών πρωταθλημάτων και λοιπές ακόμα ποδοσφαιρικές δραστηριότητες ενώ και ο Παναρκαδικός παίρνει ώρες προπόνησης ελέω πολλές φορές κακοκαιρίας.

Η τόσο συχνή χρήση του γηπέδου των Φιλικών έχει ως αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να έχει υποστεί καταπόνηση και φθορές κρύβοντας πολλές παγίδες σε αρκετά σημεία για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.  

Το γήπεδο αποτελεί ένα από τα κίνητρα ομάδων και νέων παιδιών να δουλέψουν και να ασχοληθούν με το άθλημα και επιπλέον να γίνει μια ακόμα μορφή της περαιτέρω αναβάθμισης του Αρκαδικού ποδοσφαίρου για το μέλλον.


3 Σχόλια

Αγαπητοι μου δεν υπαρχει σχεδιασμος για το Τοπικο ποδοσφαιρο .Στην επσα ολο οι ιδιοι και ιδιοι αλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως. Ο φιλοδημος θα φτιαξει αν..... 5χ5 στην βλαχερνα ..πολυ ωραια θα παιζουν οι......... η ΑΕΚ το βιολι της .......Ο Παναρκαδικος προσπαθει με ψεματα να ζωντανεψει..... Ελεος...

εκτος της καρτσοβας για ελατε να δειτε και το 'γηπεδο' της μεγαλοπολης.. εχει φθασει σε σημειο νανε καμενο σε πολλα κομματια και να εχει λακουβες.. Οτι καλυτερο. για το αποδυτηρια ,πιο πολυ 'βαγδατη' θυμιζουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.