Γλέντι και παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία Μπασιάκου (pics,vid)

Γλέντι και παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία Μπασιάκου (pics,vid)

Απρίλιος 10, 2018 - 09:26
4 σχόλια

Oπως κάθε χρόνο έτσι και αυτή εφέτος διατηρήθηκε η παράδοση και ο Σύλλογος της περιοχής Μπασιάκου σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησαν γλέντι με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς την Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου στην Τρίπολη.

Παραμονή της εορτής του Αγίου Ραφαήλ και μετά τον εσπερινό και τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ραφαήλ προσφέρθηκε δωρεάν από το Σύλλογο και το δήμο αρνί, κόκκινα αυγά και κρασί στους παρευρισκόμενους.

Η Πλατεία Μπασιάκου γέμισε με πλήθος κόσμου με τον χορευτικό όμιλο ''Πολιτιστική Κληρονομιά'' να χαρίζει εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς κάνοντας ακόμα πιο όμορφη και ζεστή την βραδιά εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Δείτε ΕΔΩ Mέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Άγιο Ραφαήλ Μπασιάκου

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Γλέντι στην Πλατεία Μπασιάκου


4 Σχόλια

Ερώτηση ιστορικού περιέχομένου με αφορμή το ηπειρώτικο ρεπερτόριο που ακούστηκε: Από που κατάγονται οι Μπασακιώτες το έχει ψαξει κανείς. Το όνομα Μπασιάκος αν θεωρήσουμε ότι ήταν το όνομα του πρώτου οικιστή της περιοχής σήμερα συναντάται με την μεγαλύτερη συχνότητα στα Άγναντα της Ηπείρου και στο Σταυροχώρι Κρήτης. Μερικά μπασακιώτικα επώνυμα σήμερα συναντώνται μεταξύ άλλων περιοχών και στην Ήπειρο. Τι μπορεί να έχει συμβεί κάποτε; Να ήλθαν από Ήπειρο προεπαναστατικά πάντα γιατί το προάστιο Μπασιάκου είναι πολύ παλιό (ίσως πριν από το 1700). Γνωρίζει κάποιος κάτι περί αυτού.

Επειδή την Τρίπολη την κατείχαν οι Βενετοί του Ναυπλίου μεταξύ 1693-1715 υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν οικογένειες που κατάγονταν από βενετοκρατούμενες περιοχές; Πιθανολογώ τα Κύθηρα. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό

Στη πορτοκαλί τέντα υπήρχαν ψητά, στα τραπέζια δεν βλέπω τίποτα, είναι άδεια ! δημαρχαίοι?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.