Γραφειοκρατικό το πρόβλημα με την άδεια του ανοικτού σταδίου Μεγαλόπολης

Γραφειοκρατικό το πρόβλημα με την άδεια του ανοικτού σταδίου Μεγαλόπολης

Δεκέμβριος 09, 2016 - 18:56
0 σχόλια

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης επικοινώνησε σήμερα με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης,  με το Δ.Σ. της ομάδας της Δόξας Μεγαλόπολης και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας,  σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την άδεια λειτουργίας  του ανοικτού σταδίου Μεγαλόπολης.

Από όλα όσα μπορέσαμε να μάθουμε , προκύπτει ότι το πρόβλημα με την μη χορήγηση άδειας και ειδικότερα με τις κερκίδες του σταδίου είναι γραφειοκρατικό . Συγκεκριμένα η παρατήρηση της επιτροπής που δεν επιτρέπει να εκδοθεί άδεια,  έχει να κάνει με το ότι  θα πρέπει για να καλύπτονται οι απαιτήσεις της νομοθεσίας να μπει η κατασκευή των κερκίδων και των αποδυτηρίων στο πρόγραμμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων. Σε ότι αφορά την στατικότητα και την ασφάλεια των κερκίδων υπάρχει η πιστοποίηση 2 μηχανικών ότι είναι ασφαλείς.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν πολύ μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις της επιτροπής ελέγχου. Συγκεκριμένα την Μεγαλόπολη επισκέφτηκαν όλα τα μέλη της επιτροπής στις 3 Οκτωβρίου και εξέτασαν τους χώρους του σταδίου. Από όλα τα μέλη της επιτροπής έγιναν παρατηρήσεις . Στην συνέχεια η επιτροπή συνεδρίασε μετά από κάποιες μέρες , χωρίς την παρουσία 2 μελών της και έβγαλε το πόρισμα που όλοι γνωρίζουμε.

Το γήπεδο όμως της Μεγαλόπολης έχει άδεια τέλεσης αγώνων, με την τελευταία να εκδοθεί για την χρονιά του 2006. Από τότε και μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 υπάρχει η ΚΥΑ που σας δημοσιεύσαμε χθες και η οποία δίνει παράταση στην ισχύ της άδειας. Κάτι που ισχύει για όλα τα γήπεδα. Παρόλο λοιπόν που υπήρχαν όλα αυτά και το γήπεδο της Μεγαλόπολης είχε κανονικά άδεια τέλεσης αγώνων, η επιτροπή ήρθε για έλεγχο , γνωρίζοντας ότι δεν έπρεπε να έρθει. Για κάποιον λόγο που ξέρουν μόνο οι ίδιοι, έκαναν έλεγχο και προέβησαν σε ενέργειες χωρίς να απαιτείται από τον νόμο και χωρίς να τους το ζητήσει κάποιος. Και βέβαια μετά έφτιαξαν και το πρακτικό τους , ζητώντας άδεια δόμησης σε μια κατασκευή που έγινε πριν 40 χρόνια και γνώριζαν ότι δεν υπάρχει.

Και το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι το συγκεκριμένο πρακτικό δεν έχει υπογραφεί  από 2 μέλη της επιτροπής . Την ίδια στιγμή η επιτροπή αυτή καθησύχαζε τους πάντες ότι με την ΚΥΑ που υπάρχει και την παράταση που δίνεται , υπάρχει χρόνος για τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων.Και μετά βγάζει απόφαση να μην δοθεί άδεια.

Με λίγα λόγια από ότι φαίνεται η επιτροπή αυτή με όσα έκανε , στην ουσία παραλίγο να μπλοκάρει την λειτουργία του γηπέδου της Μεγαλόπολης και τις δραστηριότητες όλων των ομάδων της Μεγαλόπολης.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο παράξενο και πιο ύποπτο. Οι κινήσεις και τα έγγραφα που έγιναν για να μην δοθεί άδεια λειτουργίας δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , ούτε σε καμία ομάδα , ούτε βέβαια στον Δήμο Μεγαλόπολης, η δε απόφαση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια της 5ης  Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει έρθει ακόμα και σήμερα στον Δήμο. Κάποια έγγραφα όμως κυκλοφόρησαν  σαν ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ στο διαδίκτυο,  χθες Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Είναι φανερό ότι  κάποιος  γνώριζε και  περίμενε αυτή την εξέλιξη και φρόντισε για όλα.

Τι θα γίνει τώρα.

Το γήπεδο της Μεγαλόπολης σύμφωνα με τα έγγραφα που βρήκαμε , έχει άδεια τέλεσης αγώνων η οποία εμπίπτει στους όρους παράτασης που υπάρχουν. Η διαδικασία δεν θα έπρεπε να έχει γίνει   και σύντομα θα πρέπει να υπάρχει ανάκληση της απόφασης.

Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι το γήπεδο της Μεγαλόπολης έχει πολλά ανοιχτά προβλήματα και θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή της πόλης να αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση τους. 2 χρόνια και μερικούς μήνες τώρα δεν έχει γίνει καμία σοβαρή παρέμβαση. Ένα παράδειγμα είναι η απαράδεκτη εικόνα των αποδυτηρίων και των χώρων υγιεινής.  Ίσως είναι μια καλή αφορμή τα όσα έγιναν τώρα να τρέξει άμεσα η οριστική επίλυση των προβλημάτων. Αν αύριο το πρωί αλλάξει κάτι στην νομοθεσία δεν θα μπορεί να δοθεί άδεια. Οπότε θα πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες.

Δείτε την χθεσινή μας ανάρτηση ΕΔΩ

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.