Χρεωμένοι για εκατό χρόνια...

Χρεωμένοι για εκατό χρόνια...

Μάιος 05, 2016 - 19:31
3 σχόλια

Προτάσεις που φτάνουν την διάρκεια αποπληρωμής των 210 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά δάνεια ακόμη και στα 100 χρόνια έχουν έτοιμες από καιρό οι δανειστές, όπως αναφέρει το news247.gr. Προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι του διαλόγου ως προσχέδια ίσως και στο Eurorgroup  της  Δευτέρας.

Η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει άμεσο πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους, ωστόσο εξαρτάται τι αίσθηση έχει καθείς από εμάς για τη λέξη «άμεσο». Το πρόβλημα  εντοπίζεται την τριετία 2022 -2024  όταν μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος  η Ελλάδα  θα πρέπει να  αντιμετωπίσει τοκοχρεολύσια συνολικού ύψους 86,63 δισ. ευρώ από τα οποία 55,7  δισ. ευρώ είναι τόκοι .

Μόνο το 2022, αναφέρει το ρεπορτάζ του Τάσου Δασόπουλου, οι υποχρεώσεις χρέους φτάνουν τα 33,36 δισ. ευρώ από τα 24,69 δισ. ευρώ αφορούν τόκους και 8,87 δισ. ευρώ χρεολύσια. Σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν οι πληρωμές σε ετήσια βάση και να απαλειφθεί ο φόβος των αγορών ότι η Ελλάδα  είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ξανά το φάσμα της χρεοκοπίας οι δανειστές έχουν ήδη ετοιμάσει κάποιες προτάσεις αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ προτείνει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους που  αφορά τα ευρωπαϊκά  δάνεια κατά 70 χρόνια από τα 31,7 χρόνια που είναι σήμερα για το σύνολο των δανείων που έχει λάβει η χώρα μέσω από τα τρία μνημόνια επιμηκύνοντας τον συνολικό χρόνο αποπληρωμής πάνω από τα 100 χρόνια.


3 Σχόλια

Τη χώρα την κατέστρεψε προτίστως το ΠΑΣΟΚ.Και δευτερευόντως η ΝΔ.ο Γιωργάκης έκανε καλά τη δουλειά του και συνεχίζει και ο Τσίπρας.Άς γυπνήσει ο κόσμος και ας σταματ΄ησει να συμμετέχει σε κομματικές εκλογές.

συμφωνώ με τον ανώνυμο. Πρόκειται για συμμορίες..............

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.