Χρηματοδότηση από την Γερμανική πρεσβεία για το πρότυπο οικογενειακό πάρκο στη Βλαχέρνα

Χρηματοδότηση από την Γερμανική πρεσβεία για το πρότυπο οικογενειακό πάρκο στη Βλαχέρνα

Ιούλιος 22, 2019 - 08:24
1 σχόλια

Ανήμερα της επετείου του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας έγιναν δηλώσεις από τον αντιδήμαρχο Τρίπολης κ. Παναγιώτη Σπ. Παπαχρόνη, όπου αναφέρθηκε στην καταρχήν συμφωνία του αιτήματος από την Γερμανική πρεσβεία σχετικά με την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του πρότυπου οικογενειακού πάρκου στη Βλαχέρνα στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου και του Πνευματικού Κέντρου, με ύψος χρηματοδότησης περίπου 180.000 ευρώ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από την Γερμανική πρεσβεία αναμένονται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019. Το όλο εγχείρημα και η προσπάθεια ξεκίνησε από τα μέσα του 2018 με ανεπάλληλες συναντήσεις τόσο του δημάρχου κ. Δημήτρη Παυλή, του ειδικού συμβούλου κ. Νίκου Τότση, του αντιδημάρχου Παναγιώτη Παπαχρόνη, με τη στήριξη του προέδρου της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας κ. Δημήτρη Κολλίντζα και του Συλλόγου των Απανταχού Βλαχερναίων. Ο νέος πολυχώρος θα απευθύνεται σε όλους τους Βλαχερναίους αλλά και σε επισκέπτες του χωριού μας, καθώς θα περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια για μικρές ηλικίες, αίθουσα αθλοπαιδιών, γυμναστήριο, αίθουσα αναρρίχησης, συνεδριακό χώρο, αίθουσα μνήμης και ιστορίας, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, κτλ.

Η όλη πρόταση έγινε αποδεκτή στα πλαίσια της αναγνώρισης των δεινών του υπέστη το χωριό μας από τους Ναζί κατακτητές κατά την περίοδο 1940-1944 με αποκορύφωμα το ολοκαύτωμα της Βλαχέρνας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι παρόμοια πρόταση έτυχε αποδοχής και για  την πόλη της Τρίπολης, που αποτελούσε με τη σειρά της τόπο μαρτυρίου και εκτελέσεων των Ελλήνων αγωνιστών την περίοδο 1940 – 1944.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Παπαχρόνης ευχαριστεί θερμά το δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Δημήτρη Κολλίντζα, το Σύλλογο των Απανταχού Βλαχερναίων και όλους τους Βλαχερναίους που βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή. Παρόμοιες προτάσεις έχουν υλοποιηθεί στα Καλάβρυτα, στη Θεσσαλονίκη, στην Καισαριανή κτλ.

Από το vlaxerna.gr

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Καίμε ένα χωριό και το πληρώνουμε 180.000. Αν έχουμε και ανθρώπινα θύματα πόσο κοστολογείται το κεφάλι; Μήπως οι Γερμανοί πρέπει επιτέλους να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.