Η «ακτινογραφία» των ομάδων της Α' Αρκαδίας

Η «ακτινογραφία» των ομάδων της Α' Αρκαδίας

Δεκέμβριος 26, 2019 - 12:11
1 σχόλια

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό Λεωνιδίου να κόβει οριακά πρώτος το νήμα και να παίρνει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα σε ένα από τα πιο συναρπαστικά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Εκτός του Ολυμπιακού Λεωνιδίου στην μάχη του τίτλου είναι ο Ερμής Μελιγούς, ο Πανθυρεατικός, ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου αλλά και η Δημητσάνα με την κορυφή του πρωταθλήματος να είναι κομμάνη στα πέντε αναφορικά με τους διεκδικητές της.

Σπουδαία επίσης είναι η μάχη και για την παραμονή καθώς και εκεί όλα μοιάζουν ανοιχτά και αναμένεται κάθε παιχνίδι στο δεύτερο μισό της χρονιάς να έχει την μορφή και τον χαρακτήρα του τελικού.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τις 12 ομάδες της Α' Αρκαδίας και τι έκαναν στον πρώτο γυρο:

1. Ολυμπιακός Λεωνιδίου 24 βαθμοί (8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 0 ήττες / 23 γκολ υπέρ-12 γκολ κατά:

Ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου έχοντας πολύ μεγάλη σταθερότητα τερμάτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με το τέλος του πρώτου γύρου. Η ομάδα της Νότιας Κυνουρίας διαθέτει ατομική ποιότητα, εξαιρετικές μονάδες που κάνουν την διαφορά και ποδοσφαιριστές έμπειρους με παραστάσεις. Ζητούμενο στον δεύτερο γύρο αν θα μπορέσει να μείνει στην πρώτη θέση μέχρι τέλους.

2. Ερμής Μελιγούς 23 βαθμοί (7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες / 25 γκολ υπέρ-10 γκολ κατά):

Ο Ερμής Μελιγούς είναι η ομάδα του προπονητή της με τον Κώστα Καλογιαννίδη να έχει βάλει τους δικούς του κανόνες στο σύνολο του και να το οδηγεί σε πρωταθλητισμό. Ο Ερμής δείχνει μέταλλο αλλά οφείλει να βελτιώσει μικρές λεπτομέρειες που στον πρώτο γύρο του στοίχισαν βαθμούς και δη στην έδρα του. Δεδομένο πως θα πάει μέχρι τέλους την σεζόν με στόχο τον τίτλο.

3. Πανθυρεατικός 21 βαθμοί (6 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες / 18 γκολ υπέρ-8 γκολ κατά):

Ο Πανθυρεατικός είναι για μία ακόμα χρονιά στους διεκδικητές του πρωταθλήματος και δείχνει ικανός για όλα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Άστρους έχει ως μεγάλο της όπλο το γήπεδο της όπου και έχει πάρει τους περισσότερους της βαθμούς ωστόσο θα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική στα εκτός έδρας παιχνίδια της στον δεύτερο γύρο για να παραμείνει σε τροχιά πρωταθλητισμού.

4. Λεωνίδιο 21 βαθμοί (6 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες / 16 γκολ υπέρ - 12 γκολ κατά):

Το Λεωνίδιο είναι η μεγάλη και η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας. Μια νεανική ομάδα με πολλά νέα παιδιά με τον Γιάννη Νενεκούμη να παρουσιάζει ένα συμπαγές σύνολο με αρχές στο παιχνίδι του. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο είναι το ταβάνι των ερυθρόλευκων και μέχρι που μπορεί να φτάσουν ωστόσο είναι σίγουρο πως τα κέρδη για το μέλλον από την χρονιά είναι πολλά.

5. Δημητσάνα 20 βαθμοί (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες / 15 γκολ υπέρ - 6 γκολ κατά):

Η Δημητσάνα προς το τέλος του πρώτου γύρου υπενθίμησε σε όλους πως είναι εδώ διότι διαθέτει την ποιότητα και το ρόστερ εκείνο που μπορεί να την οδηγήσουν ψηλά. Η ομάδα της Γορτυνίας είναι στο κόλπο όμως θα κλειθεί να ανεβάσει στροφές στον δεύτερο γύρο μιας και το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίσε στο πρώτο μισό ήταν η χημεία του νέου συνόλου και των πολλών παιχτών.

6. Τεγέα 14 βαθμοί (4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες / 12 γκολ υπέρ - 12 γκολ κατά):

Η Τεγέα αποτελεί στην πράξη μια από τις σταθερές δυνάμεις του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας. Ανταγωνιστική και πάντα υπολογίσημη ομάδα για όλους. Οι πράσινοι διαθέτουν εμπειρία αλλά και καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και πάνω στο κράμα αυτό βαδίζουν έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται.

7. Δόξα Μεγαλόπολης 14 βαθμοί (4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες / 15 γκολ υπέρ - 12 κατά):

Η Δόξα Μεγαλόπολης ξεκίνησε με φιλοδοξίες την σεζόν και με κρυφό πόθο να μπορέσει να είναι στις ομάδες που ψάχνουν το βήμα παραπάνω την χρονιά αυτή. Η ομάδα της Μεγαλόπολης 'εχει χάσει έδαφος αλλά έχει τα φόντα να βελτιώσει την εικόνα της στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος μιας και διαθέτει παίχτες με υψηλές παραστάσεις και εμπειρίες.

8. Κορακοβούνι 14 βαθμοί (3 νίκες, 5 ισοπαλίες, 3 ήττες / 18 γκολ υπέρ - 18 γκολ κατά):

Το Κορακοβούνι είναι μία ακόμα ομάδα που μεγάλη επιρροή από τον προπονητή της Γιάννη Αποστολόπουλο. Η κοκκινόμαυροι της Νότιας Κυνουρίας έχουν φρενάρει όλους στην κορυφή πλην του Ολυμπιακού Λεωνιδίου και δείχνουν πως αποτελούν ένα ιδιαίτερα σκληροτράχυλο και ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο έχει τις δικές του ποδοσφαιρικές αρχές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

9. Μαντινειακός 13 βαθμοί (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 4 ήττες / 11 γκολ υπέρ - 17 γκολ κατά):

Ο Μαντινειακός ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο γύρο κάνοντας ουσιαστικά το πρώτο αλλά γερό βήμα προς τον μεγάλο στόχο της παραμονής. Η ομάδα των Σπύρου Λαγού και Γιώργου Σπανάκη είναι ανταγωνιστική, έχει πλάνο και έχει πολλούς πρωταγωνιστές στην πορείας της μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Με μαξιλαράκι 6 βαθμών από την ζώνη θα μπει στο δεύτερο μισό ο Μαντινειακός.

10 . Απόλλωνας Τυρού 11 βαθμοί (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες / 12 γκολ υπέρ - 16 γκολ κατά):

Ο Απόλλωνας Τυρού ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με το κεφάλι πάνω από το νερό η αλλιώς όντας πάνω από την hot zone της Α' Αρκαδίας. Η ομάδα της Νότιας Κυνουρίας πήρε σπουδαίες νίκες στην έδρα της στα τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου με βαθμούς πολύτιμους. Οι κυανόλευκοι θα δώσουν μεγάλη μάχη και στο δεύτερο μισό για να μπορέσουν να βγάλουν εις πέρας την αποστολή τους.

11. Ορχομενός Λεβιδίου 7 βαθμοί (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 8 ήττες / 12 γκολ υπέρ-30 κατά):

Ο Ορχομενός έχει μια δύσκολη χρονιά έχοντας όπως φαίνεται και από την βαθμολογία μπει σε περιπέτειες. Η ομάδα του Λεβιδίου έχασε βαθμούς στην έδρα της από ανατροπές ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τραυματισμοί βασικών της παιχτών. Ωστόσο τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα και είναι βέβαιο πως οι πράσινοι θα τα δώσουν όλα στον δεύτερο γύρο για να αλλάξουν υπέρ τους τα δεδομένα.

12 ΠΑΟΚ Τρίπολης 3 βαθμοί (1 νίκη, 0 ισοπαλίες 10 ήττες / 9 γκολ υπέρ - 31 γκολ κατά):

Ο νεοφώτιστος ΠΑΟΚ Τρίπολης πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την απειρία του στον πρώτο γύρο καθώς ολοκλήρωσε το πρώτο μισό με μία μόλις νίκη και 3 βαθμούς. Οι ασπρόμαυροι θα χρειαστεί να κάνουν υπέρβαση στον δεύτερο γύρο για να μποροέσουν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση αν θέλουν να έχουν ελπίδες.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Συναρπαστικό βαθμολογικά ναι αλλά ανταγωνιστικό όχι γιατί όταν μια ομάδα που είναι πρώτη βρίσκεται κάθε Κυριακή στο γήπεδο κάθε άλλο είναι ξεφτίλα με αυτούς που ασχολούνται με το τοπικό Αρκαδίας πρέπει οι προπονητές προεδροι των άλλων ομάδων να πάψουν να το παίζουν παράγοντες και να υποκληθούν στο φαινόμενο του Ολυμπιακού Λεωνίδιου και αν τελικα το πάρει κιόλας να πάνε να κάνουν καμία άλλη δουλειά

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.