Η εορτή του Μητροπολίτη Μ&Κ κκ Αλέξανδρου στη γενέτειρά του (pics,vid)

Η εορτή του Μητροπολίτη Μ&Κ κκ Αλέξανδρου στη γενέτειρά του (pics,vid)

Αύγουστος 30, 2015 - 14:25
0 σχόλια

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Kυριακή 30 Αυγούστου τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό  Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρη Μαντινείας,  προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ,  Μεσσηνίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Φωκίδος κ.κ ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ,Ἐπισκόπου Ἐπιδαύρου κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ.

Στη γενέτειρα του Σεβ. Μητροπολίτου μας προσήλθε προκειμένου να ευχηθεί και να συμπροσευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και  Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, γεγονός που αποτελεί ξεχωριστεί τιμή τόσο για τον Επίσκοπό μας, όσο και για ολόκληρη την Ιερά μας Μητρόπολη.

Πλήθος Ιερέων, κόσμου, αρχόντων, φίλων και ενοριτών συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία συμπροσευχόμενοι   και εκδηλώνοντας τον σεβασμό και την τιμή τους στον εορτάζοντα Άγιο. Ενώ έψαλαν οι ψάλτες Νίκος Μπόγρης και Γεωργαράς.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους Αρχιερείς τους Κληρικούς και Λαϊκούς για την παρουσία και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του και τις πολύτιμες ευχές τους.

Τέλος οι κάτοικοι του χωριού Πάπαρη,  ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, φρόντισαν στον προαύλιο χώρο του Ναού να κεράσουν τους συνεορταστάς και παρευρισκόμενους χριστιανούς, προσφέροντάς τους ένα γλυκό ως ελάχιστη ανταπόδοση της μεγίστης προσφοράς του εορτάζοντος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μ&Κ κκ Αλέξανδρου στο χωριό Πάπαρη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.