Η Ιερά Σύνοδος κρίνει τη Συμφωνία με την κυβέρνηση

Η Ιερά Σύνοδος κρίνει τη Συμφωνία με την κυβέρνηση

Νοέμβριος 15, 2018 - 11:22
0 σχόλια

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει το Μέγαρο Μαξίμου τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει την Παρασκευή, για να αποφασίσει για το πλαίσιο Συμφωνίας της κυβέρνησης και της ιεραρχίας του Κλήρου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η έξοδος των κληρικών από τις λίστες «πληρωμής» του ελληνικού Δημοσίου, καθώς πολλοί Μητροπολίτες αντέδρασαν έντονα, βλέποντας ότι θα χάσουν την μισθολογική ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Σε αυτά θα πρέπει να προσμετρηθεί και η δυσαρέσκεια που εκφράστηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για το γεγονός ότι το Πατριαρχείο δεν ρωτήθηκε και βρισκόταν στο «σκοτάδι».

Απ’ την πλευρά του το Μαξίμου δεν επιθυμεί να τεντώσει το σκοινί και περιμένει τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου όπου είναι σίγουρο ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα έχει ήρεμο πρωινό. Εκεί θα έχει να αντιμετωπίσει και τον Άνθιμο που χαρακτήρισε την Συμφωνία «εθνική αυτοκτονία».

Χθες, στην Βουλή, ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του για την Συνταγματική Αναθεώρηση υπεραμύνθηκε της συμφωνίας και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα «ήξεις αφίξεις». Τον κατηγόρησε πως ενώ αποφάνθηκε θετικά για την Συμφωνία μετά «κάποιος του τράβηξε το αυτί» και άλλαξε άποψη.

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λίγη ώρα πριν την «μάχη» στην Βουλή είχε προλάβει να αφήσει αιχμές για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τονίζοντας πως «η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η αντίδραση των μητροπολιτών στην Ιερά Σύνοδο για τη συμφωνία με την κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία. Πάντως, μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ο Ιερώνυμος αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Συμφωνία να απορριφθεί γεγονός που θα δημιουργήσει όπως είναι αναμενόμενο τριγμούς στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας του Κλήρου.

(ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.