Η ιστορική τριάδα των σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης

Η ιστορική τριάδα των σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης

Ιούλιος 27, 2014 - 16:06
0 σχόλια

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τη Ροβανιέμι την περασμένη Πέμπτη και την πρώτη νίκη του Αστέρα Τρίπολης στο EUROPA LEAGUE, ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις μαζί με τους Δημήτρη Κουρμπέλη, Τάσο Μπακασέτα φωτογραφήθηκαν σε ένα στιγμιότυπο που μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορικό ποδοσφαιρικά, καθώς είναι οι τρεις σκόρερ στην πρώτη Ευρωπαϊκή νίκη του Αστέρα.

Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις έγινε μάλιστα και ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Αστέρα που σημειώνει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι του EUROPA LEAGUE ανεβαίνοντας πρώτος στη σχετική λίστα των σκόρερ.
Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στον Αστέρα σε 87 παιχνίδια σκοράροντας 19 φορές, ξεκινώντας το μέτρημα από τις 2 Σεπτεμβρίου 2012 όταν ντεμπουτάρισε στο πρωτάθλημα σε αγώνα εναντίον της Κέρκυρας.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του Αστέρα και αφού έχει αγωνιστεί σε 69 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη κάνοντας ντεμπούτο στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 σε παιχνίδι πρωταθλήματος εναντίον της Κέρκυρας. Σίγουρα όμως αυτό το γκολ θα το θυμάται, καθώς συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη του Αστέρα στην Ευρώπη.

Το προηγούμενο γκολ που είχε σημειώσει ο Κουρμπέλης με τη φανέλα του Αστέρα ήταν στις 18 Απριλίου 2012, όταν είχε ισοφαρίσει για λογαριασμό της Κ-20 την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκού σε αγώνα που είχε γίνει στην Τρίπολη.

Ο Τάσος Μπακασέτας είχε υποσχεθεί πώς θα σκοράρει στη ρεβάνς, έκανε πράξη το λόγο του και έβαλε το δικό του κερασάκι στην τούρτα με το εξαιρετικό του τελείωμα στο 4-2. Το γκολ του Έλληνα επιθετικού εναντίον της Ροβανιέμι ήταν το πρώτο με την φανέλα του Αστέρα σε αγώνα Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το τέταρτο σε 46 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί από τις 18 Απριλίου 2010, όταν ντεμπουτάρισε στο ΟΑΚΑ αντικαθιστώντας τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ σε αγώνα με την ΑΕΚ.

Την τελευταία δεκαετία, αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2004-2005, υπάρχουν αρκετά «δίδυμα» Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει σε αγώνα Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ωστόσο αυτό του Αστέρα είναι από τα νεότερα ηλικιακά και φυσικά αυτό έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Εξάλλου, οι δύο ποδοσφαιριστές του Αστέρα (Κουρμπέλης, Μπακασέτας) θεωρούνται από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχοντας τα τελευταία χρόνια και κοινή πορεία στις εθνικές ομάδες με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή στο Μουντιάλ Νέων 2013 που διεξήχθη στην Τουρκία.

Αναλυτικά οι σκόρερ του Αστέρα στο EUROPA LEAGUE έχουν ως εξής:
1. Πάμπλο Ντε Μπλάσις  2
2. Δημήτρης Κουρμπέλης 1
3. Τάσος Μπακασέτας  1
4. Καλίφα Σανκαρέ  1
5. Εμμάνουελ Περόνε  1
6. Τσίμο Ναβάρο   1
7. Ρούμπεν Ράγιος   1
8. Σεμπάστιαν Γκρατσίνι  1
9. Γιώργος Ζησόπουλος  1
- Μέχρι το δεύτερο γκολ του Ντε Μπλάσις στον αγώνα με τη Ροβανιέμι, ο Αστέρας είχε σκοράρει οκτώ γκολ στο EUROPA LEAGUE με οκτώ διαφορετικούς ποδοσφαιριστές.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.