Η Μεγαλόπολη συνδέεται με το φυσικό αέριο

Η Μεγαλόπολη συνδέεται με το φυσικό αέριο

Μάρτιος 20, 2020 - 17:07
0 σχόλια

Στην τηλεδιάσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των λιγνιτικών Περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης, που έγινε στις 18/03/2020, αποφασίστηκε η κατάρτιση ενός Μεταβατικού Προγράμματος για την περίοδο 2020-2021, έως ότου «τρέξει» η νέα Προγραμματική Περίοδος 2021 – 2027 και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Η υλοποίηση του Μεταβατικού Προγράμματος 2020-2021 θα καλυφθεί από πιστώσεις του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2014-2020, του «λιγνιτόσημου» και του Πράσινου Ταμείου. 

Θα περιλαμβάνει δράσεις προτεραιότητας, μεταξύ των οποίων εντάσσεται και η κατασκευή δικτύου Μέσης Πίεσης φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.

Το έργο σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), κατά τρόπο που να συμφέρει τους καταναλωτές χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο μας. Με την εγγραφή των απαιτούμενων πιστώσεων στο ΠΔΕ, θα ενεργοποιηθούν και οι διαδικασίες ανάθεσης και υλοποίησης του έργου.

Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης ΑΕ ΟΤΑ με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η Δημοτική Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω εγγυήσεις της Πολιτείας, καθώς και όλες τις παραμέτρους και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αναφορικά με την υφιστάμενη λειτουργία του συστήματος Τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη, προκρίνει το έργο της επέκτασης και λειτουργίας δικτύου Μέσης Πίεσης φυσικού αερίου στην πόλη, για την απρόσκοπτη παροχή του αγαθού της θέρμανσης σε όλους τους κατοίκους της, καθώς θεωρεί αυτή τη λύση, μακράν, ως την πλέον συμφέρουσα και βιώσιμη.

Πρόκειται σαφώς για το μεγαλύτερο έργο που θα έχει υλοποιηθεί στο Δήμο μας και δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή δε συμβιβάζεται με πεσιμιστικές αντιλήψεις, περί μαρασμού του Λεκανοπεδίου. 

Αμέσως μετά την άρση των περιορισμών που έχει θέσει η εξάπλωση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που μαστίζει και τη χώρα μας, θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι λεπτομέρειες αυτού του έργου.

Η Δημοτική Αρχή εργάζεται στενά με τους παράγοντες της Πολιτείας, για την προώθηση και άλλων σημαντικών έργων και δράσεων που έχουν προταθεί, στα πλαίσια της μετάβασης της μεταλιγνιτικής εποχής.
Δουλεύουμε μεθοδικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.