Η μεταφορά εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω Δολιανά (pics)

Η μεταφορά εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω Δολιανά (pics)

Νοέμβριος 06, 2016 - 17:38
3 σχόλια

Ρεπορτάζ του astrosnews.gr

Πολύς κόσμος και απ' όλες τις ηλικίες, ήταν αυτοί που και φέτος, τηρώντας το έθιμο, συνόδεψαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου από τα Ανω στα Κάτω Δολιανά.

Κάτοικοι και φίλοι των Δολιανών, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Νομεβρίου, ξεκινούν από τα Ανω Δολιανά και μαζί με την εικόνα, ενθουσιαμό, και όρεξη για… περπάτημα, αναβιώνουν συνήθειες παλιότερων εποχών, όταν η μεταφορά αυτή σήμαινε και τη μετακόμιση ολόκληρου του χωριού τους χειμερινούς μήνες στα πεδινά.

H εκκίνηση έγινε νωρίς το πρωί από τα Ανω Δολιανά και μέσα από την παραδοσιακή διαδρομή με τα μαγευτικά τοπία (Δραγούνι – Κορίτες – Λουλούδι – Ρουνέικα – Προσήλια) η πομπή έφθασε στον δρόμο Αστρους – Τρίπολης και από εκεί, το απόγευμα στα Κάτω Δολιανά.


3 Σχόλια

Αυτό να το πεις αυτοπροσώπως στους πεντακόσιους (500) περίπου προσκυνητές που συμμετείχαν, κυρίως νέους, που θέλουν να κρατήσουν τη Θρησκεία μας, την παράδοση, αλλά και την Ελλάδα μας ζωντανή.

ΣΣΣΣ ΜΗ ΜΙΛΑΣ. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΊΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ.. ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,,,,

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.