Η Τρίπολη τίμησε τους απαγχονισθέντες πατριώτες της οδού Ταξιαρχών (pics,vid)

Η Τρίπολη τίμησε τους απαγχονισθέντες πατριώτες της οδού Ταξιαρχών (pics,vid)

Φεβρουάριος 16, 2020 - 11:48
14 σχόλια

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τρίπολη για τους 10 Έλληνες πατριώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν απ’ τους Γερμανούς ναζιστές, προς «γνώση και συμμόρφωση» των υπόλοιπων Ελλήνων και Τριπολιτσιωτών.

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνες τις φρικτές, απάνθρωπες και ωμές σκηνές βίας , οι μνήμες νωπές, κυρίως στους παππούδες μας, που με συγκίνηση κάθε φορά διηγούνται το εν λόγω περιστατικό θλίψης και αποτροπιασμού.

Μετά το Ιερό μνημόσυνο και τον πανηγυρικό από την φιλόλογο κυρία Κατσαφάνα Αγγελικη, ο κόσμος μεταφέρθηκε στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου όπου και τελέσθηκε τρισάγιο και προσκλητήριο νεκρών για τα άψυχα κορμιά των: Δεληγιάννη Στεφάνου, Εξαρχέα Αντώνη, Ζυγούρη Γεώργιου, Μαυροειδή Φώτη, Μαρού Κώστα, Πανούση Γιάννη, Σούμπλη Θανάση, Σταυρόπουλο Νικήτα, Τσεμπέρη Κώστα και Φωκά Μαρίνου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις της κυρίας Πανούση – Παπαχρόνη από την Βλαχέρνα, αδελφής του αδικοχαμένου ήρωα Πανούση Γιάννη, του δήμαρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη , του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κ. Σκαντζού και του περιφερειακού συμβούλου κ. Γιαννακούρα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδηλώσεις τιμής για τους απαγχονισθέντες της οδού Ταξιαρχών


14 Σχόλια

Αιωνία τους η μνήμη. Ο Θεός να τους αναπαύσει. Μπορεί όμως, μετά βεβαιότητας, να μου αναφέρει κάποιος, γιατί, για πιο δηλαδή συγκεκριμένο λόγο, οι Γερμανοί τους κρέμασαν.

Ως αντίποινα για την εκτέλεση ενος ναζί λοχαγού που το προηγούμενο βραδυ έτρωγε σε σπίτι γνωστού μαυραγορίτη της Τρίπολης στην ίδια περιοχή. Η κατηγορία για την οποία τους συνέλλαβαν( όπως όλους τους πατριώτες τότε; εχθροί του 3ου Ραιχ......

Εντάξει παιδιά, έχουν περάσει πια 80 χρόνια.... Και άλλοι λαοί πέρασαν πολλά στους δύο μεγάλους (μάλλον και περισσότερα από εμάς). Ας προχωρήσουμε και σε πιο δημιουργικά πράγματα.

Μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασεις η να διαβασεις ιστορια... ποιοι λαοι περασαν απο τους Ναζι τετοιες θυριωδιες;; Μονο η Σερβια και η Ελλδα εκαναν αντισταση στους ναζιστες.. και για βα προχωρησεις παραπερα δεν πρεπει να ξεχνας την ιστορια σου.. την ξεχασαμε....(οι περισσοτεροι) και ειδσς που καταληξαμε.....

... Καλά είσαι απ αυτούς που νομίζουν ότι ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ κάναμε και ραναμε... Μάλλον διάβασε και καμιά άλλη ιστορία απ' αυτή που σου μαθαίνουν στο Δημοτικό (και ξανά στο Γυμνάσιο και ξανά στο Λύκειο), ή δες και τπτ στο Internet να δεις τι συνέβη σε άλλους λαούς (πχ Πολωνία).

10 άνθρωποι ειναι άσχημο... Τι θα έλεγες αν εκτελουσαν συστηματικά Εβραίους ή έγχρωμους κατά χιλιάδες επειδή δεν είναι... Αριοι. Μην μένουμε μόνο στα δικά μας.

Αν συγκρίνουμε ποιος λαός έχασε τους περισσότερους το χάσαμε το παιχνιδι !Οι περισσότεροι που σκοτώθηκαν στον Β Παγκόσμιο ήταν Ορθόδοξοι χριστιανοί

Εγώ νόμιζα ότι το ΚΚΕ διαστρέβλωνε την Ιστορία, αλλά τέτοιοι που είναι τη διεστραβλώνουν κιόλας ή ήθελες να πεις "διε-στραβώνουν";

Οπως είπε και αυτός* που άφησε εκατομμύρια νεκρούς πίσω του "ένας θάνατος είναι τραγωδία αλλά ένα εκατομμύριο θάνατοι είναι στατιστική". *Ιωσήφ Στάλιν

Τεμπελιάζετε τώρα τελευταία φιλάρες, καιρό είχα να δω σχόλια του ψυχωτικού και του γελοίου προβοκάτορα.

Ή άρρωστος είσαι και θέλεις ψυχίατρο, ή απόγονος του μαυραγορίτη που έτρωγε και καλοπερνουσε ο γερμαναρας φασίστας ...... Ψυχιατρείο έχει η πόλη μας τρέξε......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.