Ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο στην Καμάρα Φαλαισίας (pics,vid)

Ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο στην Καμάρα Φαλαισίας (pics,vid)

Οκτώβριος 17, 2017 - 11:00
0 σχόλια

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης σας παρουσιάζει σήμερα μια διαφορετική λαογραφική έκθεση στην Καμάρα Φαλαισίας.

Ο κ. Παπαγγελής Στάθης μας ξενάγησε στο ιδιωτικό του Λαογραφικό Μουσείο που έχει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οικία του, στην Καμάρα Φαλαισίας. Μια ολόκληρη ζωή την έχει αφιερώσει να συγκεντρώσει διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους οι πρόγονοι μας.

Αργαλειός, μηχανή παραγωγής ζυμαρικών, σκεύη κουζίνας, μαχαίρια, γεωργικά μηχανήματα και πολλά άλλα. Όλα μαζεμένα με πολύ κόπο και τοποθετημένα με πολύ μεράκι.

Ο κ. Παπαγγελής μας υποδέχθηκε στην λαογραφική του έκθεση και μας παρουσίασε τα εκθέματα του , μαζί με την ιστορία τους. Με το χαμόγελο στα χείλη άνοιξε τον χώρο του για λίγους επισκέπτες από την Μεγαλόπολη και τους συγχωριανούς του που καμαρώνουν για τα επιτεύγματα του.

Σίγουρα όλα αυτά τα αντικείμενα που είδαμε θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να προβληθούν σε ένα μεγαλύτερο χώρο, να παρουσιαστούν όπως πρέπει. Να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και από πιο πολλούς ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι κάποιοι αρμόδιοι θα πρέπει να κάνουν μια σοβαρή πρόταση στον κ. Παπαγγελή για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μοιραστούμε μαζί σας αυτά που είδαμε, θέλοντας να σας μεταφέρουμε στο χώρο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Στάθη Παπαγγελή για την προσπάθεια του, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω και μας έδειξε πως οι πρόγονοι μας πάλευαν για την επιβίωση τους.

Video: 

Ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο στην Καμάρα Φαλαισίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.