Ιερό Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (pics,vid)

Ιερό Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (pics,vid)

Φεβρουάριος 07, 2016 - 12:01
0 σχόλια

173 χρόνια από την εκδημία και ταφή του πολέμαρχου και ελευθερωτή του Γένους Θεοδώρου Κολοκοτρώνη συμπληρώνονται φέτος και για το λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας πήρε την απόφαση να τελέσει Ιερό Μνημόσυνο στη Μνήμη του ήρωα του 1821.

 Το μνημόσυνο τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου 2016 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ως άνω Μητροπολιτικό Ναό θα πραγματοποιηθεί το πνευματικό και φιλολογικό μνημόσυνο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, όπου στην Ἀκολουθία του Ἑσπερινού θα ψάλει η Χορωδία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού των Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Αρκά Πρωτοψάλτη κ. Αλέξιου Κατσαρού. Θα επακολουθήσει το κύριο μέρος της εκδήλωσης με την ομιλία της κ. Λίτσας Χατζηφώτη, Αρχαιολόγου, με θέμα «Ο Κολοκοτρώνης και η Παράδοση μας» καί, τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με την συμμετοχή του συμπατριώτη μας Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου Χρήστου Κυριακόπουλου, ο οποίος θα αποδώσει δημοτικά και ιστορικά κολοκοτρωνέικα τραγούδια.

                                                                                                                        +π. Ι.Σ.

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.