Ημέρες Γαστρονομίας: Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός η Πελοπόννησος (photos+video)

Ημέρες Γαστρονομίας: Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός η Πελοπόννησος (photos+video)

Μάιος 25, 2015 - 15:50
0 σχόλια

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις είτε υπάρξει συμφωνία είτε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη»

«Είμαστε παρόντες και στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Κανένας δεν θα μας σώσει, είτε επιτευχθεί συμφωνία, είτε υπάρξει οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη. Χρειάζεται σχέδιο και πολύ δουλειά και η ευθύνη των πολιτικών είναι να πραγματώσουν το όραμα των πολιτών» ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο «Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού: Μυθική Πελοπόννησος – Γεύσεις με Ιστορία» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ημέρες Γαστρονομίας, που είχε τιμώμενη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε από τις 22 μέχρι τις 24 Μαΐου 2015.

«Ευλογημένη Περιφέρεια» χαρακτήρισε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την Πελοπόννησο, η οποία αφενός διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της και το απαράμιλλο φυσικό της κάλος, αφετέρου, έχει ως πρότυπο τους ανθρώπους της που στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και πιστεύουν στην αδιάκοπη προσπάθεια.

Η γαστρονομία της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, διακρίνεται για τα εξαιρετικά και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα της Πελοποννησιακής γης, και αντικατοπτρίζει απόλυτα την πολιτισμική και κοινωνιολογική εξέλιξή της στο διάβα της ιστορίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι η Πελοποννησιακή κουζίνα συνιστά το «μεγάλο όπλο» για τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των Πελοποννησιακών προϊόντων και τόνισε ότι «όταν ξεκινήσαμε το 2011 η Πελοπόννησος ήταν αδύναμη στην προώθηση των αγροτικών της προϊόντων, ενώ τώρα έχουμε καθιερώσει τη διακριτή ταυτότητά μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βασικό γνώμονα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας».

«Η Μυθική Πελοπόννησος αποτελεί απόρροια ολοκληρωμένου σχεδίου» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «η οποία είναι πλέον παρούσα σε όλα τα μεγάλα διεθνή γεγονότα και, μέσα στις δύσκολες παρούσες συνθήκες, αναδεικνύεται σε ένα δυναμικό προορισμό».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη που έχει συστήσει την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, η οποία θα εισαγάγει νέες αντιλήψεις στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων και στις συμπράξεις παραγωγών, μεταποιητών, τυποποιητών και προωθητών των αγροτικών και τουριστικών προϊόντων.

Την ανάγκη διασύνδεσης αγροτικών προϊόντων, τουρισμού και πολιτισμού υποστήριξε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στη βάση ωστόσο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και κατέθεσε για ακόμη μία φορά την αποφασιστικότητα της Περιφερειακής αρχής για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Ημέρες Γαστρονομίας, με τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο οποίο συμμετείχαν με τα προϊόντα τους παραγωγοί απ’ όλη την Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβαναν ενημερωτικές ημερίδες, εργαστήρια μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών και παρουσίαση του πολιτισμικού προϊόντος από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.    

Δελτίο Τύπου

Video: 

HMERES GASTRONOMIAS PELOPONNHSOS


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.