Ημερίδα για τη μεταλλουργία και τις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις στην Τρίπολη (video)

Ημερίδα για τη μεταλλουργία και τις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις στην Τρίπολη (video)

Οκτώβριος 25, 2014 - 12:16
1 σχόλια

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα με τίτλο Μεταλλουργία και μεταλλουργικές εγκαταστάσεις κατά τους αρχαίους και τους μέσους χρόνους. Διοργανωτές της εκδήλωσης  ήταν το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών, με την υποστήριξη του ΣΑΟΟ.

Ο κ.Σωτήρης Ραπτόπουλος  Α.Ι.Π.Σ στην εισήγηση του αναφέρθηκε στους αρχαίους οικισμούς και στη μεταλλοφορία της Κυνουρίας όπου όπως προκύπτει από τα αιτήματα που υπέβαλαν κατά τα μέσα του 20ου αιώνα οι ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης, εντοπίζεται εγγύτατα σε αρχαίους οικισμούς.

Η κ. Κωνσταντίνα Καραΐνδρου, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  μίλησε για τη μεταλλουργική διαδικασία της παραγωγής και επεξεργασίας χαλκού από την Πρώιμη έως την Ύστερη Εποχή στην Προϊστορική Πελοπόννησο μέσα από τα αρχαιολογικά δεδομένα.

Επίσης στην επιστημονική ημερίδα συμμετείχαν και οι .Μπασιάκος ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ο κ.Χ αρίλαος Η. Τσέλιος, Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,η κ. Κωνσταντίνα Σούρα, ΣΤ΄ΕΠΚΑ, ο κ. Γρηγορακάκης Γρηγόρης, ΛΘ΄ΕΠΚΑ , ο κ.Φριτζήλας Σταμάτης  ΛΘ΄ ΕΠΚΑ Μεγαλοπολιτικό εργαστήριο μεταλλουργίας , Moritz Kiderlen (Humboldt University of Berlin, Germany) , Ελένη Φιλιππάκη, Ιωάννης Μπασιάκος (Εργαστήριο Αρχαιομετρίας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος):Ελένη Μπαρμπαρίτσα, 26Ε Ε.Β.Α.

Video: 

Arcadiaportal.gr Ημερίδα από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σχετικά με την σύγχρονη μεταλλουργία στην Τρίπολη και τις μεταλλικές κατασκευές http://www.metallourgia.gr/index.html

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.