Καλάβρυτα – Άνθρωποι και σκιές στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Τρίπολη (photo+video)

Καλάβρυτα – Άνθρωποι και σκιές στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Τρίπολη (photo+video)

Ιανουάριος 31, 2015 - 23:06
1 σχόλια

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2015

 

H καρδιά του Ντοκιμαντέρ χτυπάει στην Τρίπολη καθώς από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενηθούν στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο  ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, άνευ διαγωνιστικού χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί την τελευταία πενταετία, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν βραβευθεί.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ με το ντοκιμαντέρ το οποίο σκηνοθέτησε ο Ηλίας Γιαννακάκης και, ανάμεσα σε άλλα βραβεία, που έχει λάβει και εκείνο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI).

Λίγα λόγια για το απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο:

Καλάβρυτα. Δεκέμβριος 1943. Ένας αφανισμός. Εκτέλεση ολόκληρου του ανδρικού πληθυσμού από 14 χρονών και πάνω. Πυρπόληση όλων  των σπιτιών. Αντίποινα όπως είπαν οι Γερμανοί, για τη θανάτωση 80 στρατιωτών τους από τους αντάρτες.

Αύριο το πρωί στις 11:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης θα προβληθεί  σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενηλίκους, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Be There Festival

Video: 

ArcadiaPortal.gr Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.