Καταγγελία για την τιμωρία διευθυντή σχολείου της Βόρειας Κυνουρίας

Καταγγελία για την τιμωρία διευθυντή σχολείου της Βόρειας Κυνουρίας

Απρίλιος 26, 2015 - 23:34
0 σχόλια

Η επιτροπή εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ Ν. Αρκαδίας καταγγέλλει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την τιμωρία του συναδέλφου Κώστα Σίδερη (Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων Κυνουρίας)  με την ποινή χρηματικού προστίμου και  Αργίας. Η δίωξη αυτή γίνεται στα πλαίσια του πειθαρχικού νόμου με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας σχολικού χώρου για πολιτιστικές δραστηριότητες  του τοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.  Η χορήγηση του σχολικού χώρου έγινε με νόμιμη απόφαση που πήραν τα αρμόδια όργανα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (Σχολική επιτροπή, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Δήμαρχος).

     Στον Διευθυντή του σχολείου επιβλήθηκε από τον προϊστάμενο Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας ποινή με χρηματικό πρόστιμο, ποινή κατά της οποίας  προσέφυγε και ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου και ζητά την ακύρωση της.

     Σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω ο Δ/ντης Α/Βαθμιας Εκπαίδευσης τιμώρησε τον συνάδελφο Κώστα Σίδερη και για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις  της Σχολικής και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που είναι μέλος, εκεί φθάσαμε…

     Η αντιδραστική αυτή διάταξη του πειθαρχικού δικαίου που είναι καταδικασμένη στη συνείδηση των εκπαιδευτικών και του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος συνολικά,  εφαρμόστηκε κατά κόρο από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ειδικά στην περιφέρεια Πελοποννήσου.  Με αυτή τη διάταξη τιμωρείται και σήμερα ο συνάδελφος Κώστας Σίδερης, που παρόλο στο σχέδιο νόμου που είναι τώρα στη Βουλή αντικαθίσταται η Αυτοδίκαια με Δυνητική Αργία, διατηρείται όλο το προηγούμενο αυταρχικό πλαίσιο. Όπως π.χ. η διάταξη «περί ανάξιας και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς του Δημοσίου Υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας».

     Απαιτούμε τώρα:

 Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη αυτή τιμωρία (Πρόστιμο, Αργία).

 Να καταργηθεί στο σύνολό του το αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.