Κλειώ Παπαντωνίου-Κορώνη: Θέλω να είμαι ουσιαστική και χρήσιμη στην Περιφέρεια

Κλειώ Παπαντωνίου-Κορώνη: Θέλω να είμαι ουσιαστική και χρήσιμη στην Περιφέρεια

Δεκέμβριος 30, 2018 - 17:01
22 σχόλια

Είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δυναμικές γυναίκες επιστήμονες στην Αρκαδία. Ασκεί το λειτούργημα της παιδιάτρου με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία, γι' αυτό και είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στον τόπο της.

Η κυρία Κλειώ Παπαντωνίου-Κορώνη έχει διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στην Αρκαδία, και ειδικά στην Τρίπολη όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Αλλά έχει και συμμετοχή στα κοινά, αφού είχε εκλεγεί το 2014 με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη.

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη με θέμα τις απαλλοτριώσεις που είναι απαραίτητες, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, η κυρία Παπαντωνίου υπερψήφισε τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των εκτάσεων που απαιτούνται, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της μόνιμης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά μαζί της μαζί της για να μας μιλήσει, όχι μόνον ως περιφερειακός σύμβουλος αλλά και ως γιατρός, για το σκεπτικό της απόφασής της.

Η κυρία Παπαντωνίου πολύ πρόθυμα μάς απάντησε: «Η ΣΔΙΤ των απορριμμάτων για την Πελοπόννησο είναι ένα πρωτοποριακό έργο, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά για επτά ολόκληρα χρόνια, εξαιτίας και της γραφειοκρατίας, ασφαλώς. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν καθιερώσει μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων τους, και εδώ, στη δική μας περιφέρεια, ακόμα παλεύουμε. Πρόκειται για ένα έργο ΕΣΠΑ, δηλαδή για ένα έργο η πορεία του οποίου θα ελέγχεται από το ΕΣΠΑ, και για ένα έργο για το οποίο έχει γνωμοδοτήσει θετικά το Ελεγκτικό Συνέδριο, συνεπώς είναι καθ' όλα νόμιμο. Επίσης, το έργο αυτό είναι πολύτιμο για το μέλλον των παιδιών μας, καθώς θα μάθουν να ζουν σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον. Πρέπει, επίσης, να γίνει κατανοητό ότι το έργο αυτό είναι μόνο ένα τμήμα από το πρόγραμμα της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής της Περιφέρειας».

Στη συνέχεια, η κυρία Παπαντωνίου ανέπτυξε το σκεπτικό της:

«Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνει για το περιβάλλον αλλά και για τους πολίτες. Οι χωματερές που έχουμε στην Πελοπόννησο, εκτός από οικολογική καταστροοφή, αποτελούν και εστίες μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Παράλληλα, ασφαλώς, το έργο θα είναι μια πηγή ανάπτυξης για την περιοχή, καθώς θα δημιουργηθούν τρία εργοστάσια, ενώ θα ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας στην Αρκαδία.»

Το έργο, συνολικά, θα είναι μια ανάσα ζωής για την Πελοπόννησο.

Την ρωτήσαμε για τις μελλοντικές της κινήσεις σε σχέση με την αυτοδιοίκηση, και αν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»:

Θέλω να είμαι ουσιαστική και χρήσιμη. Ακόμα υπάρχει χρόνος ώσπου να λάβω τις τελικές μου αποφάσεις με γνώμονα μόνον αυτό, να μπορώ να προσφέρω.

Γαλανιάδη Εύα


22 Σχόλια

Μπραβο στη κυρια κλειω, Λαμπρη επιστημονας και λαμπρη παρακαταθηκη της παραταξης του πετρου τατουλη

απιστευτη επιστημονας απιστευτα καλο παιδι τετοιους ανθρωπους θελει στην διακυβερνηση σε ολες τις κλιμακες

παλι θα σαρωσει ο πετραν,Παναγιωτοπουλος στη μεσσηνια Κλειο στην αρκαδια τι θα κανει Νικας

Ξερετε ποσοι λαμπροι επιστημονες τα εκαναν σκατα στην πολιτικη. Η πολιτικη δεν ειναι εκκλησια... ειναι βρωμικο παιχνιδι

@08.37 ναι αλλα ειναι και καλοπαιδι χωρις να εχει αναγκη για διαφορες κομπινες και αλλα τετοια,οσον αφορα την εκκλησια που λες εκει ειναι χειροτερα απο την πολιτικη αδερφε αστα!!!!!

Το ότι θα βγεί είναι σίγουρο. Τό ότι θα δώσει χιλιάδες ψήφους στον Τατούλη είναι σίγουρο. Το πόσες φορές θα την δείτε σε συμβούλια και γενικά στα τεκτενόμενα της Περιφέρειας ΔΕΝ είναι καθόλου σίγουρο.

Ενας επιτυχημενος επαγγελματίας, πότε θα προλαβαίνει να ασχολείται με την περιφέρεια? Η Κλειώ δεν παίρνει ανάσα με τα πιτσιρίκια μας .................Δεν καταλαβαίνω τίποτα

1:02 συμφωνώ. Μήπως την βάζουν μόνο για να μαζέψει τους ψήφους και μετά να βγει σιγά σιγά στην άκρη λόγω φόρτου εργασίας;

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Κ Λ Ε Ι Ω - ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ! ! !

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ.......

ΚΛΕΙΩ ,ΠΡΟΧΩΡΑ ! ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ! ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ !

Βρε Κλειώ που έμπλεξες; Με αυτό που θα ασχοληθείς θα χάσεις, εξαναγκαστικά, την καλή εικόνα που, με τόσο κόπο και αγώνα, έχεις δημιουργήσει. Ο Πετράν ψήφους ψάχνει. Κάπως έτσι την πάτησε και ο Θεοδωράκης και πολύ άλλοι, που από καλύτερος δημοσιογράφος και με κύρος, σαλιαρίζει στα κανάλια, δώθε και κείθε και ψάχνει για κομματικό καταφύγιο. Η παπάς, ή ζευγάς, την παροιμία δεν την ξέρεις;

Η Κλειώ μας δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ. Πάντα είναι εδώ. Δεν συμπαθεί τις φανφάρες. Δρα σεμνά και αποδοτικά. Εργάζεται σε όλους τους τομείς αθόρυβα τόσα χρόνια τώρα keep walking Κλειώ Σ ευχαριστούμε!

Οι γιατροί έχουν παράδοση και επιτυχία στην ενασχόληση τους με τα κοινά!Γιατί όχι και η κα Κλειώ????

Σωστά! Ο άξιος άνθρωπος μπορεί να προσφέρει σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς!Φτάνει να Ναι τίμιος εργατικός και οξυδερκής

Παιδιά για όσους δεν θυμάστε η Κα Κλειώ είναι ήδη εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος στην υγεία στην Αρκαδία από το 2014 . Τόσο καιρό δείχνει ότι συμβιβαζει με επιτυχία ιατρική και προσφορά στην περιφέρεια

Για να είναι ουσιαστική και χρήσιμη θα πρέπει 1)να ασχολείται καθημερινά με τα θέματα τις περιφέρειας, όσες ώρες κι αν χρειαστούν, και 2)να πορεύεται και να ψηφίζει βάσει του κοινού καλού. Για το 1, θα πρέπει να σκεφτεί αν αξίζει να αφοσιωθεί στην περιφέρεια με κίνδυνο να χάσει πελάτες. Για το 2, θα έχει το σθένος να ψηφίζει με δική της βούληση; ή θα λέει "ναι" σε ότι της επιβάλουν και θα είναι μαριονέτα για να μην την "παραιτήσουν" λόγω "φόρτου εργασίας" μετά από μερικούς μήνες;

Εμένα πάντως η Κλειώ με βοήθησε πολύ και την οικογένειά μου μέσω περιφέρειας. Ταπεινά και ουσιαστικά

Ειναι ντροπη η Νδ να εκπροσωπειτε στο νομο απο εναν βουλευτη που συμπεριφερεται σαν μελος της **

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΑΕΙ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ ......ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ ......ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ.......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.