Κοινή συνέντευξη τύπου Νίκα - Θωμά στην Τρίπολη

Κοινή συνέντευξη τύπου Νίκα - Θωμά στην Τρίπολη

Ιανουάριος 20, 2020 - 21:04
0 σχόλια

Τη Μεγαλόπολη επισκέπτεται στις 8 το πρωί αύριο, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, οι οποίοι το απόγευμα στις 6 θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, ο Γ. Θωμάς στο πλαίσιο της επίσκεψής του “θα συναντήσει την δημοτική αρχή και θα παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης -μεταξύ άλλων- θα επισκεφθεί την λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Μεγαλόπολη 4 όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων και στελέχη της επιχείρησης.

Ο υφυπουργός θα μεταβεί ακόμη στη μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ Μεγαλόπολη 5, τα ορυχεία και τον χώρο τηλεθέρμανσης. Η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί με την συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίπολη γύρω στις 6 το απόγευμα.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συγκρότηση Ευρωπαϊκού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης που θα στηρίξει χρηματοδοτικά τα εθνικά σχέδια μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στόχος είναι να  ενημερωθεί η τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης για τους σχεδιασμούς τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο” καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μεθαύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, θα μεταβεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Αθήνα, προκειμένου να μετάσχει -από κοινού με τον ομόλογό του Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη- στην πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για να επεξεργαστεί τα μέτρα δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.