Κοινωνικό Σχολείο: Διαφορετικό ευχάριστο αντίθετο στο ρατσισμό

Κοινωνικό Σχολείο: Διαφορετικό ευχάριστο αντίθετο στο ρατσισμό

Οκτώβριος 20, 2014 - 17:15
0 σχόλια

Από  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Σχολείου» σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την ενεργή συμμετοχή σημαντικού αριθμού φορέων (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΕΓΑΣ, ΟΚΑΝΑ, ΕΣΔΥ, ΙΨΣΥ, Ε.Ο.Ε., ΔΚΟΕ, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ΙΕΠ, ΙΙΒΕΑΑ,ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Σ.Ε.Ο., κ.α.).

        Το «Κοινωνικό Σχολείο» θα ασχοληθεί με τους ακόλουθους άξονες: την άθληση, την διατροφή, την καταπολέμηση του ρατσισμού, στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, την πρόληψη του εθισμού στον καπνό, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στο διαδίκτυο, την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, την πρόληψη των ατυχημάτων, την εισαγωγή των εννοιών του ολυμπισμού και της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση.

        Στα πλαίσια, λοιπόν, των θεματικών αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής  του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων  σε συνεργασία με το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., διεξάγει το Πρόγραμμα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (I.A.A.F.), «Kid’s Athletics», που αποτελεί ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.

        Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα με τη μορφή παιχνιδιού και να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού.

        Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου το πρόγραμμα ξεκίνησε από το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 και συνεχίστηκε στην Καλαμάτα την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανού, του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ.κ. Χρυσόστομου, της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Ελένης Αλειφέρη, του Δημάρχου Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Μισθού, των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, κ. Νικόλαου Κλάδη και Ιωάννη Πλατάρου αντίστοιχα, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και τοπικών φορέων.   

        Περισσότερα από 800 παιδιά από δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας γνώρισαν τα αγωνίσματα του στίβου, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία.

        Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ.  Γιάννης Ανδριανός, στο χαιρετισμό του τόνισε την ικανοποίησή του να βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά στο πλαίσιο ενός προγράμματος που στόχο έχει να τα φέρει κοντά στην κίνηση και στην άθληση, όχι σαν υποχρέωση στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμά τους, αλλά ως παιχνίδι, χαρά, διασκέδαση.

        Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Μισθός, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Πολιτείας για τη δημιουργία ενός σχολείου διαφορετικού, ευχάριστου και δημιουργικού, αντίθετου στο ρατσισμό και στις εξαρτήσεις, ενός σχολείου που θα διδάσκει ότι όλοι είμαστε ίσοι αν και είμαστε διαφορετικοί.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.