Κορωνοϊός: Δύο πρόστιμα για άσκοπη κυκλοφορία πολιτών στο κέντρο της Τρίπολης

Κορωνοϊός: Δύο πρόστιμα για άσκοπη κυκλοφορία πολιτών στο κέντρο της Τρίπολης

Απρίλιος 02, 2020 - 09:56
8 σχόλια

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα είναι εντατικοί, προκειμένου να διαπιστώνονται οι παραβάσεις του αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Όπως είναι γνωστό, οι άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαιτέρως από άτομα μεγάλης ηλικίας που κινδυνεύουν περισσότερο αν προσβληθούν από τον κορωνοϊό, τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Ωστόσο, κάποιοι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες και κυκλοφορούν δίχως το απαραίτητο έγγραφο και δίχως να έχουν στείλει πρώτα το SMS για τη μετακίνησή τους. Κάποιοι άλλοι γίνονται «τσακωτοί» από την Αστυνομία να βρίσκονται εκτός σπιτιού ακόμα και ώρες μετά την ακριβή ώρα που αναγράφεται στο έγγραφο ή ώρες μετά το SMS που είχαν στείλει.

Μόλις χθες, έξω από κατάστημα τράπεζας στην Τρίπολη στην πλατεία Αγίου Βασιλείου η ΕΛ.ΑΣ σε έλεγχο που έκανε, βεβαίωσε δύο πρόστιμα για παράβαση των κανονισμών.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι χθες, 1η Απριλίου, η κίνηση στους δρόμους ήταν αυξημένη, κυρίως στα τραπεζικά καταστήματα. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι εξετάζει αυστηρότερα μέτρα για την κυκλοφορία των πολιτών, ιδίως των μεγαλύτερων σε ηλικία.

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Το πρωί έχουμε αρκετούς ηλικιωμένους να περιμένουν στην ουρά στα ΑΤΜ και το βράδυ ομάδες μαθητών να κόβουν τσάρκες. Σε έξοδο σήμερα για περπάτημα είδα 6 μαθητές να πηγαίνουν βόλτα όλοι μαζί μπουλούκι. Αντίστοιχες παρέες έχουν δει πολλοί άλλοι. Συγχαρητήρια στους γονείς τους.

Φιλε αφού δε βάζουν μυαλό ολα χύμα και οποιος επιζήσει. Γιατί να καταστρέφεται ετσι η οικονομία μας;

Περιμετρικά της πόλης κυκλοφορούν αρκετοί σε παρεούλες και για πολλές ώρες.Αυτούς ποιος τους ελέγχει.

Για πόσο νομίζετε ότι θα αντέξει ο κόσμος αυτόν τον εξευτελισμό της καταπάτησης του δικαιώματος να ζει και να εργάζεται κάποιος ελεύθερος; Έχει γεμίσει αυτή η φρικτή πόλη με ανθρώπους μίζερους, που τρέμουν τον ίσκιο τους, τεμπέληδες και βολεμένους με τα λεφτά που βρήκαν έτοιμα και κάθονται κάθε μέρα ξάπλα και παρακαλάνε να περάσει άλλη μια μέρα χωρίς να πεθάνουν και χάσουν την άχρηστη και μίζερη ζωούλας τους.

Τα ανώνυμα σχόλια που προκαλούν μίσος και επιθετικότητα καλό είναι να μην δημοσιεύονται. Τι θα πει κλείστε τους γέρους μέσα κύριε ανώνυμε; Θα γίνεται κι εσείς ηλικιωμένοι κάποια στιγμή;

@09:11 αυτά τα δικαιώματα σου δεν καταπατώνται αλλά περιορίζονται γιατί την δεδομένη στιγμή προέχουν άλλα δικαιώματα. Αυτά της δημόσιας υγείας. Και αυτός ο περιορισμός είναι ο ελάχιστος απαραίτητος περιορισμός για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Δηλαδή δεν υπάρχει άλλο μέτρο λιγότερο επαχθές και εξίσου κατάλληλο. Αν υπήρχε και δεν είχε ληφθεί τότε ναι θα μιλούσαμε για καταπάτηση των δικαιωμάτων σου.

Η μαύρη κουκούλα λείπει σε μερικούς... "είδα στην οδό τάδε νεανίες άνω των δύο με ριγέ μπλούζες να περιφέρονται". Και θα συμφωνήσω με το σχόλιο το "ως πότε? “!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.