Κορωνοϊός: Επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Κορωνοϊός: Επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Μάρτιος 10, 2020 - 13:42
1 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εν όψει των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, απέστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη,  επιστολή ζητώντας επιπλέον μέτρα στήριξης για όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Χθες ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση τα πρώτα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων απέναντι στις δυσμενείς επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορονοϊού. Η απειλή του οικονομικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις συνέπειες όχι μόνο της εξάπλωσης του ιού, αλλά και του φόβου των πολιτών ολόκληρου του κόσμου, είναι άμεση και μεγάλη. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των περιοχών που πλήττονται ιδιαιτέρως από τον ιό είναι θετικά και αποτελούν μια αρχή, αλλά δεν είναι αρκετά για την αποσόβηση μιας νέας ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και μιας νέας κρίσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την στιγμή που γίνεται μια προσπάθεια να ορθοποδήσουν μετά από τόσα χρόνια παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που βίωσε η χώρα.

Φυσικά, το πλήγμα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού είναι μεγάλο, αλλά δεν είναι οι μοναδικές. Όλες οι επιχειρήσεις της χώρας δέχονται μεγάλο πλήγμα: η ακύρωση εκδηλώσεων, ο περιορισμός στο ελάχιστο των μετακινήσεων και αγορών των πολιτών, η ακύρωση ταξιδιών, πλήττουν όλες τις περιοχές της χώρας και όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και φυσικά ο φόβος όλων μας είναι ότι το πλήγμα αυτό θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξουν και άλλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, τα οποία θα έχουν εφαρμογή σε όλες τις περιοχές της χώρας και σε όλους τους κλάδους που πλήττονται και τα οποία θα μπορέσουν να στηρίξουν την αγορά και τις επιχειρήσεις και κατά συνέπεια και την απασχόληση στην ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουν λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.