Ξεκινά την Παρασκευή 25 Ιουλίου το πολλά υποσχόμενο συνέδριο Αρκάδων (video)

Ξεκινά την Παρασκευή 25 Ιουλίου το πολλά υποσχόμενο συνέδριο Αρκάδων (video)

Ιούλιος 24, 2014 - 18:09
0 σχόλια

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Αρκάδων είναι προ των πυλών, ημέρα έναρξης η Παρασκευή 25 Ιουλίου. Tην οργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί  τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες της Αυστραλίας, της Αμερικής, του Καναδά και της Ελλάδος. Επίσης υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης.

Στα πλαίσια της δημοσίευσης του μεγάλου αυτού συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιουλίου συνέντευξη τύπου στο παλιό δημαρχείο Τρίπολης.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας βρέθηκε εκεί και ανέφερε ότι η Αρκαδία είναι μία ιδέα η οποία μας ενώνει όλους. Οι Αρκάδες των πέντε ηπείρων έρχονται στην καρδιά του νομού για να συζητήσουν για την πατρίδα τους και να φέρουν μόνο καλά για την Αρκαδία η οποία είναι στην  καρδιά τους. Επίσης τόνισε ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους απόδημους, που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το Ελληνικό στοιχείο σε όλους τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος του συνεδρίου είναι να περάσει το Ελληνικό στοιχείο και η Αρκαδία στην τρίτη και τέταρτη γενιά των απόδημων.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης στις δηλώσεις τους ανέφερε ότι το γεγονός αυτό που θα λάβει χώρα στην Αρκαδία θα ενώσει τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που η παγκοσμιοποίηση μας έχει απομακρύνει. Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα συνέδρια πρέπει να παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα όπου με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Οι πρόεδροι των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών μίλησαν για τον ενθουσιασμό ο οποίος επικρατεί για το συνέδριο αυτό. Τα οφέλη του συνεδρίου είναι πολλά και για τις νέες γενιές των απόδημων.
Επίσης μίλησαν για έναν ακόμη στόχο του συνεδρίου αυτό της λογοτεχνίας η οποία απασχολεί τους απόδημους Έλληνες.

Όλοι οι πρόεδροι που βρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου ζήτησαν από τον κόσμο να συμμετέχει στο συνέδριο έτσι ώστε να βοηθήσουν στο σημαντικό έργο το οποίο έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Video: 

youtube://v/Lgjiun3JAK8


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.