Λαμπρές εκδηλώσεις στο Λεβίδι για την πρώτη νικητήρια μάχη των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων (pics,vid)

Λαμπρές εκδηλώσεις στο Λεβίδι για την πρώτη νικητήρια μάχη των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων (pics,vid)

Απρίλιος 30, 2018 - 10:36
1 σχόλια

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε εφέτος στο Λεβίδι η πρώτη νικητήρια μάχη των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων, που έδωσε ώθηση στον απελευθερωτικό αγώνα. Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις. Η ανάρτησή του στο Facebook, από όπου και οι φωτογραφίες:

Λαμπρές εκδηλώσεις στο Λεβίδι για τη 1η Νικητήρια Μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων που δόθηκε στις 14 Απριλίου 1821 και ανύψωσε το φρόνημα των Ελλήνων για τη συνέχεια του Αγώνα.

Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Στριφτόμπολα που έχασε τη ζωή του σε αυτή τη μάχη, παρέλαση, χοροί, απονομές στα παιδιά που πήραν μέρος στους Αγώνες Θυσίας αλλά και αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για τη «Γριά Γιαννού Παπαπαρασκυεά» που φονεύθηκε την ίδια μέρα στον χώρο της Εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου.

Με τις εκδηλώσεις αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής και μνήμης στους ήρωες του 1821, προβληματιζόμαστε για το σήμερα και παίρνουμε δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο.

Αιωνία η μνήμη στους προγόνους μας ήρωες και χρόνια πολλά!

«Κάθε Κυριακή στην Αρκαδία, μετά την 25η Μαρτίου, έχουμε επετειακές εκδηλώσεις μαχών και γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά την Επανάσταση του 1821», αναφέρει ο κ. Γιαννακούρας και εξακολουθεί λέγοντας:

«Αυτό αποδεικνύει το ρόλο της Αρκαδίας στον Αγώνα κατά των Τούρκων Κατακτητών που ήταν πολύ σημαντικός, αφού εδώ, σε "τούτον τον μικρό τόπο" διαδραματίστηκαν γεγονότα που ανύψωσαν το φρόνημα των κατακτημένων και τους έδωσαν δύναμη για την συνέχεια του Αγώνα.

Οφείλουμε να τιμούμε τους ήρωες μας, να τους μνημονεύουμε και να παραδειγματιζόμαστε.

Video: 

Εκδηλώσεις στο Λεβίδι για την 1η νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.