Το λιμάνι του Παραλίου Άστρους γίνεται προορισμός (vid)

Το λιμάνι του Παραλίου Άστρους γίνεται προορισμός (vid)

Ιούλιος 07, 2016 - 11:13
3 σχόλια

300 θέσεις για σκάφη - 160 ήδη καλυμμένες - Αναμένεται ένα μεγάλο κύμα τις επόμενες εβδομάδες

Για το λιμάνι στο παράλιο Άστρος μίλησε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ArcadiaPortal.gr την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Άστρος.

Μεταξύ των θεμάτων που ανέπτυξε ο κ. Μαντάς ήταν και το θέμα του νέου λιμένα στο παράλιο Άστρος, αναφέροντας ότι υπάρχει μία μεγάλη αλλαγή στην  εικόνα του.

Το παράλιο Άστρος έχει αναβαθμιστεί από το νέο λιμάνι και έχει αλλάξει την εικόνα όλου του κέντρου, καθώς έχουν δημιουργηθεί νέοι χώροι περιπάτου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Παρελθόν είναι πλέον η παλιά εικόνα εγκατάλειψης του παραλίου Άστρους με την δημοτική αρχή να έχει βάλει απέναντί της τακτικές οι οποίες πήγαιναν πίσω τον δήμο.  Ο κ. Μαντάς μίλησε για τον αριθμό των ιδιοκτητών σκαφών οι οποίοι νόμιζαν ότι το λιμάνι είναι κτήμα τους, πράγμα το οποίο δεν είναι αποδεκτό, τονίζοντας ότι ο δήμος είναι αποφασισμένος να τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που αφορούν στο λιμάνι.

Το λιμάνι θα λειτουργήσει σύμφωνα με τους νόμους

Γίνονται προσπάθειες να τεθούν σε λειτουργία όλες οι υπηρεσίες ελλιμενισμού με προσωπικό να είναι στην υπηρεσία των επισκεπτών για ό,τι αυτοί χρειαστούν. Ηλεκτρικό ρεύμα δεν μπορεί ακόμα να δοθεί στα σκάφη, αλλά γίνονται προσπάθειες επίλυσης των όποιων προβλημάτων , νερό όμως δίνεται κανονικά, τόνισε ο δήμαρχος.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου στη Βόρεια Κυνουρία, είναι η προσέλκυση νέου κύματος τουριστών από την Βόρεια Ευρώπη στην περιοχή, με πολλά σκάφη καθημερινά να πιάνουν λιμάνι.

Ο επισκέπτης ενδιαφέρεται για την ποιότητα των παροχών

Περίπου 300 είναι οι θέσεις για σκάφη που έχει το νέο λιμάνι, με τις 160 να είναι ήδη καλυμμένες και να αναμένεται ένα μεγάλο κύμα τις επόμενες εβδομάδες. Καθημερινά όπως είπε ο κ. Μαντάς, νέα σκάφη μπαίνουν στο λιμάνι δίνοντας έτσι αισιόδοξα μηνύματα για ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Το λιμάνι θα γίνει προορισμός και θα γεμίσει από σκάφη από επισκέπτες που σίγουρα θα ενθουσιαστούν από την ενδοχώρα

Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι θα υπάρξει επιβολή κυρώσεων, λόγω μη καταβολής τελών ελλιμενισμού.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σκάφη «κατακλύζουν» το παράλιο Άστρος


3 Σχόλια

Δεν βλεπω να ξεμπλεκουν ευκολα με αυτον το Δήμαρχο κάποια μαγκάκια εκεί στο Αστρος. Σαν να μου φαίνεται οτι δεν κολώνει με τίποτα και θα τη φέρει σε πολλούς. Στην πράξη και όχι στα λόγια όπως ο προηγούμενος. Μακάρι, γιατί υπάρχουν πολλοί νταβατζήδες εκεί.

Από σκουπίδια καλά πας κ. Δήμαρχε αλλά τα λύματα στον Ατσίγγανο δεν θα τα συνδέσεις με βιολογικό;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.