Λυκουρέντζος: Ζητώ ευθέως από τον Αρκαδικό λαό να ψηφίσει «ναι» (video)

Λυκουρέντζος: Ζητώ ευθέως από τον Αρκαδικό λαό να ψηφίσει «ναι» (video)

Ιούλιος 02, 2015 - 13:53
16 σχόλια

Λίγες ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισματης 5ης Ιουλίου, ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου και μίλησε για το δημοψήφισμα και κάλεσε τον λαό να ψηφίσει «ναι». Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίες είχαν να κάνουν με την επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα, αλλά και για τις ευθύνες του πρόεδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ο κ. Λυκουρέντζος,απαντώντας στο αν ο λαός είναι πανικοβλημένος και τρομοκρατημένος με όλα αυτά που ακούει και βλέπει, είπε ότι η παράταξή του δεν κινδυνολογεί και δεν τρομοκρατεί το εκλογικό σώμα, αλλά, σε σχέση με αυτά που έλεγε, αυτά που συμβαίνουν σήμερα τα ξεπερνούν προς το χειρότερο:

Ταπείνωσαν μια χώρα και την οδήγησαν να είναι ληξιπρόθεσμη στο ΔΝΤ στο όνομα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας.

«Λέμε τις εκτιμήσεις μας τις πολιτικές για το πού πηγαίνει ο τόπος, με τις προβλέψεις να μας επιβεβαιώνουν», υπογράμμισε.

Για την επόμενη μέρα μετά το δημοψήφισμα, είπε ότι με ένα ισχυρό «ναι» η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, όπου θα επιλεγεί μια νέα κυβέρνηση η οποία θα προστατέψει τα συμφέροντα της χώρας.

Έπειτα, απαντώντας σε ένα δεύτερο ερώτημα, μίλησε για τη στάση του πρόεδρου της ΝΔ κατά το τελευταίο πεντάμηνο, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά αυτή την ώρα η ευθύνη βαραίνει τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ο οποίος έδειξε αδιαλλαξίακαι αλαζονεία και περιφρόνηση προς τους θεσμούς, που είναι πρωτοφανής και παράλογη.

Δείτε σημεία από τησυνέντευξη του πρώην υπουργού.

Του Πρώην Υπουργού κ. ΑΝΔΡΕΑ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ.

Τις ώρες αυτές προέχει,ο κοινός αγώνας για τη διασφάλιση της θέσης της Ελλάδος στη Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζώνη του Ευρώ. 
Τις ώρες αυτές έχομε χρέος, να μην διακινδυνεύσουμε τη μεγάλη νίκη του Κων.Καραμανλή,της ένταξης της χώρας μας ως ισότιμο μέλος της μεγάλης δημοκρατικής Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Μία Εθνική επιτυχία την οποία ανίκανοι πολιτικοί και ξεπερασμένοι δογματικοί της όποιας Αριστεράς,θέτουν σε άμεσο κίνδυνο.

Τις ώρες αυτές ο Ελληνικός λαός είναι αντιμέτωπος,με ευθύνη του Πρωθυπουργού δυστυχώς,με τον εφιάλτη του διχασμού,τον οποίο πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν,με μίσος και αίμα.
Η απόφαση των πολιτών πρέπει να υπερβεί τα οποιαδήποτε κομματικά όρια,τις οποιεσδήποτε διαιρέσεις και να υπηρετεί τον κοινό τόπο,της παραμονής της Ελλάδος στην προνομιακή θέση της χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του Ευρώ.

Με αίσθημα ευθύνης και απόλυτα πεπεισμένος για την ορθότητα της επιλογής μου, ζητώ ευθέως από τον Αρκαδικό λαό,να ψηφίσει ΝΑΙ.

Ισχυρίζονται ορισμένοι ότι η αντίθετη επιλογή,θα τους προστατεύσει από τα δεινά μιας νέας δανειακής σύμβασης.Παραγνωρίζουν βεβαίως ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι το αποτέλεσμα της αποτυχημένης πεντάμηνης διαπραγμάτευσης του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του.Η ανικανότητά τους είναι πρωτοφανής!
Τα δεινά τα οποία επιφέρουν είναι ήδη εμφανή στην Ελληνική κοινωνία: οι Τράπεζες κλειστές, χρήμα κυκλοφορεί με "δελτίο" όπως και με δελτίο θα προμηθευόμαστε προσεχώς και τα τρόφιμα αν ολοκληρωθούν τα ανομολόγητα σχέδια τους...
Οι συνταξιούχοι βασανίζονται για να εισπράξουν τη σύνταξή τους και η αγορά σβήνει εντελώς εξουθενωμένη,νεκρή από την έλλειψη ρευστότητας.

Μια υπερήφανη και αξιοπρεπή χώρα,την πατρίδα μας,την οδήγησαν στην ταπείνωση της ληξιπρόθεσμης οφειλής στο ΔΝΤ,στο όνομα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας.Οι λέξεις έχασαν το νόημα τους...
Υπερηφάνεια αισθάνεσαι ότι επιτυγχάνεις την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρώπη και αξιοπρέπεια σημαίνει να είσαι ακέραιος στις υποχρεώσεις σου.
Αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί αν οι εξελίξεις αυτές προκαλούντο την περίοδο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία,σίγουρα οι σημερινοί κυβερνώντες θα είχαν κάψει και ισοπεδώσει τη χώρα...

Στηρίζουμε την επιλογή του ΝΑΙ,διότι θέλουμε :

● Να είμαστε μεταξύ των ισχυρών της Ευρώπης και του κόσμου ισότιμοι  πολιτικά και θεσμικά,με δικαιώματα κι υποχρεώσεις,γιατί θέλουμε η Ελλάδα να δημιουργεί πλούτο,να εκσυγχρονίζεται και να θωρακίζεται απέναντι σε κάθε απειλή.
·● Να παραμείνει ως νόμισμα του Ελληνικού λαού το Ευρώ,το οποίο αποτελεί τον ασφαλέστερο μηχανισμό για την ανάπτυξη και την προστασία της χώρας από τις ανελέητες  απειλές του πληθωρισμού,της φτώχειας,της εξαθλίωσης...
· ● Να εξακολουθήσουν να προστατεύουν οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσηςτην Ελληνική οικονομία και  το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.Να επανέλθει η ρευστότητα των τραπεζών και κατ΄ επέκταση των επιχειρήσεων. Να προστατευθούν και να μην μειωθούν οι καταθέσεις.Να εξουσιάζει κάθε πολίτης τις αποταμιεύσεις του.
· ●Να εισπράξει η Ελλάδα τα οφειλόμενα  υπόλοιπα των δόσεων του δευτέρου προγράμματος. Δεν μπορεί να χαθούν λόγω των εσφαλμένων χειρισμών της κυβέρνησης.
·● Να υπάρξει συμφωνία και να αξιοποιηθούν άμεσα,για την ανάπτυξη της χώρας τα 35 δισ.ευρώτα οποία συμπεριλαμβάνει ηπρόταση Γιούνκερ,τα οποία επιτακτικά χρειάζεται η αγορά και κυρίως οι μικρομεσαίεςεπιχειρήσεις,για να επαναδραστηριοποιηθούν με επιτυχία.

●·Για να αξιοποιηθούν τα κεφάλαια ύψους 22,5 δις € από την Πέμπτη προγραμματική περίοδο και τα 20 δις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής,για να συνεχιστούν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομών,εκσυγχρονισμού της δημόσιας  διοίκησης,των κοινωνικών  δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγροτικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους σκοπούς αυτούς η Ελλάδα εισπράττει κάθε χρόνο 7 δις ευρώ, εκ των οποίων 2,5 δις ευρώ αφορούν επιδοτήσεις των αγροτών.

Ώρες Ευθύνης, για να χρησιμοποιήσω μία φράση του αειμνήστου Γεωργίου Ράλλη,
Ώρες Ευθύνης για κάθε Ελληνίδα,για κάθε Έλληνα,απέναντι στο μέλλον της Ελλάδος,στο μέλλον κάθε Ελληνικής Οικογένεια,στο μέλλον της νέας γενιάς.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Λυκουρέντζος: Ζητώ ευθέως από τον Αρκαδικό λαό,να ψηφίσει Ναι


16 Σχόλια

O Γερμανός αντικαγκελάριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση.
Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.
Τα προγράμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, γιατί τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα» .Μετά από αυτή τη δήλωση, ίσως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πρέπει να αναλογιστούν εάν τους συμφέρει να στηρίξουν τον "ναι" καθότι, όπως φαίνεται, στη Γερμανία έχουν αποφασίσει σε ποιους θα "φορτώσουν" τα νέα εγκλήματα που θα διαπραχθούν εναντίον του ελληνικού λαού.

''Ταπείνωσαν μια χώρα και την οδήγησαν να είναι ληξιπρόθεσμη στο ΔΝΤ στο όνομα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας.'' μιλαμε σοβαρα τωρα ? κανατε πολυ καλη δουλεια και εσεις 'κυριε' λυκουρεντζο που ψηφιζατε ολα ναι χωρις να ξερεις και να ακους το αφεντικο σου και εχεις το ΘΡΑΣΣΟΣ να κυκλοφορεις και να μιλας η ντροπη ειναι μια λεξη ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

147 άρθρα ψήφισε το συνάφι του σε ένα νομοσχέδιο που τους έστειλαν και δεν το διάβασαν καν!!! και έχει το θράσος ο ΓΕΛΟΙΟΣ να εκφέρει γνώμη!!! Μην ακούτε τους κολαούζους του ΣΕΒ και των δανειστών, μη σας γονατίζει ο φόβος που θέλουν να εκθρέψουν μέσα σας!!! Μη μείνουμε στα βιβλία της ιστορίας ως η γενιά των χέστηδων!!! έχουμε περάσει πολλά ως λαός για να μας ξεφτιλίσουν τα ρημάδια τα ΑΤΜ!!! ΟΧΙ χίλιες φορές ΟΧΙ!!!

Όταν δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στην κοινωνία και κάνεις το λάθος να έχεις απευθείας σύνδεση https://www.youtube.com/watch?v=srtDNgB94aU

Πριν από λίγο : "ΤΟ ΔΝΤ προτείνει κούρεμα 30% και επιμήκυνση των ωριμάνσεων στα ομόλογα της Ελλάδας ώστε το χρέος να ειναι βιώσιμο". Ο γερμανοτσολιάς εδώ τι λέει για αυτό?

αν κύριε Λυκουρέντζο οι πολίτες σέβονταν τη γνώμη σου θα σε εξέλεγαν για αντιπρόσωπό τους,εσύ το μόνο που έκανες ήταν να συνυπογράφεις σε μειώσεις μισθών ,συντάξεων,κλείσιμο της ΕΡΤ (πανηγύρι για τα ιδιωτικά κανάλια),κλείσιμο σχολείων,απολύσεις εργαζομένωνκ.λ.π,να κυκλοφορείς με αλεξίσφαιρα πανάκριβα αυτοκίνητα την ώρα που πατριώτες μας αυτοκτονούσαν από την απόγνωση,γι ' αυτό τιμωρήθηκες οπότε κράτησε τη γνώμη σου για τον εαυτό σου

Ρε Αντρέα, εδώ ζήτησες να ψηφίσουμε εσένα και δεν το πράξαμε, ζητας τωρα ψηφίσουμε .....ναι ?

Πέμ, 02/07/2015 - 19:12 αφου τον αγαπας μπορεις να πας να του ζητας δανεικα πλεον για τον ειχες βγαλει και τον πληρωνες να σε χωνει στο βουρκο

Στον τελευταίο πόλεμο υπήρξαν αντιστασιακοί τόσο από αριστερά, όσο και από δεξιά, περήφανοι Έλληνες, οι οποίοι στάθηκαν ενεργά ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Τιμάμε τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας και το αίμα που χύθηκε από τους φονιάδες. Τα τελευταία χρόνια, έχει και πάλι χυθεί αίμα με χιλιάδες αυτοκτονίες, έχει υπάρξει εξαθλίωση συνανθρώπων μας που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, και είμαστε παθόντες πλήθους άλλων καταστάσεων εξαχρείωσης χωρίς τελειωμό, εξ αιτίας των απογόνων των ίδιων «ανθρώπων». Χρέος μας να τιμήσουμε όχι μόνο το αίμα των συνελλήνων, αλλά και να δείξουμε συμπαράσταση στον εξευτελισμό των συνανθρώπων μας, των οικογενειών μας και εμάς των ίδιων. Όσοι επιλέξουν την κυβερνητική εκδοχή, δεν σημαίνει ότι έχουν απαραίτητα δίκιο σε όλα. Είναι όμως ένας δρόμος ενάντια σε έναν δοκιμασμένο που εφαρμόζεται για δεκαετίες τώρα δίχως κανένα αποτέλεσμα και που όπως έχουν δείξει τα γεγονότα, τρέχει με μεγάλη ταχύτητα στο ξεπούλημα της πατρίδας και την εξαθλίωση των Ελλήνων. Όσοι επιλέξουν την πλευρά των δανειστών – δημοκρατικό τους δικαίωμα – καλό θα ήταν να εύχονται όχι μόνο να επαληθευτεί η επιλογή τους για βελτίωση των συνθηκών στην πατρίδα, αλλά και ότι τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα τους «ευλογούν» «μεθαύριο», όντας εκείνοι στο υπερπέραν. Και βέβαια, είναι προφανής η σκέψη ότι θα πρέπει να ξεγράψουν πλέον από το μυαλό τους τις ημερομηνίες 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου, οι οποίες θα φαντάζουν πλέον τόσο «ξένες».Για αυτό: ΟΧΙ την Κυριακή.

κ. Αντρέα τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ τον θυμάσαι; εμείς ούτε να τον θυμόμαστε ούτε να τον δούμε ............ να τον χαίρεσαι.....

Οι Αρκάδες πρωην ψηφοφόροι σου πριν πέντε μήνες σε καταψήφισαν και σε έστειλαν στο σπίτι σου, θα τους υποδείξεις τώρα τι θα ψηφίσουν;;;;;;;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.