Το Menalon Trail στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» (video)

Το Menalon Trail στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» (video)

Μάιος 25, 2015 - 19:15
0 σχόλια

Η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» της Δευτέρας 25 Μαΐου παρουσίασε το πρώτο διεθνώς πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα, το οποίο θα εγκαινιαστεί το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου, το Menalon Trail.

Στην εκπομπή παραβρέθηκαν ο Γιάννης Λαγός, ο εμπνευστής τους εγχειρήματος, ο Τάσος Νικολόπουλος, μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Βυτίνας, και η Μαρία Κουρεμένου, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας και εθελόντρια.
Ο Γιάννης Λαγός εξήγησε τι είναι το Menalon Trail: «Είναι ένα συνεχές μονοπάτι 75 χλμ. που ενώνει εννέα οικισμούς. Ξεκινά από τη Στεμνίτσα περνά από την κοιλάδα του Λούσιου, περνά από το Παλαιοχώρι, φτάνει στη Δημητσάνα, στο Ζυγοβίστι, στην Ελάτη, στη Βυτίνα».

Το μονοπάτι έχει πέντε διαδρομές, ενώ πληροί τις 41 προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα μονοπάτι για να πιστοποιηθεί διεθνώς. Όπως είπε ο κ. Λαγός, στην Ευρώπη έχουν πιστοποιηθεί μόλις οκτώ μονοπάτια. Και επεσήμανε ότι το 65% του μονοπατιού είναι φυσικό, εξηγώντας ότι, προκειμένου να πιστοποιηθεί ένα μονοπάτι, πρέπει να είναι φυσικό κατά 35%.

Η διαδρομή, εν ολίγοις, είναι: Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Φραγκοβούνι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μοναστήρι Κερνίτσας, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και Λαγκάδια.
Στην εκπομπή, επίσης, ο κ. Τάσος Νικολόπουλος παρουσίασε παραδοσιακά προϊόντα από τη Βυτίνα.

Τέλος, η κυρία Κουρεμένου εξήγησε πώς πρέπει να εξοπλιστεί κανείς ώστε να είναι καθ' όλα έτοιμος για να ακολουθήσει το μονοπάτι.

Δείτε στο βίντεο  ΕΔΩ από το 1:09:30
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.