Μάθημα ιστορίας με τον Μανώλη Γλέζο, Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης, 2007 (pics)

Μάθημα ιστορίας με τον Μανώλη Γλέζο, Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης, 2007 (pics)

Μάρτιος 31, 2020 - 13:05
0 σχόλια

Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή χθες, πλήρης ημερών και πλήρης αγώνων. Η καθηγήτρια της Ιστορίας κυρία Αργυρώ Χατζηπαρασίδου δημοσιεύει φωτογραφίες από την επίσκεψη του Μανώλη Γλέζου στην Τρίπολη το 2007, με αφορμή το μάθημα της Ιστορίας σε εκδήλωση που είχε λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η κυρία Χατζηπαρασίδου αναφέρει:

Παρακαταθήκη Μανώλη Γλέζου - Μάθημα Ιστορίας
Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης 4 Μαΐου 2007

Από τις ευτυχέστερες στιγμές του σχολείου μας ήταν η επικοινωνία των μαθητών μας και των καθηγητών του με τον Μανώλη Γλέζο.

Για να θυμηθούμε τα της ημέρας εκείνης από το Δελτίο Τύπου...

Την Παρασκευή 4-05-07 οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Τρίπολης και οι καθηγητές τους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό μάθημα ιστορίας και ζωής από τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας και του κόσμου Μανώλη Γλέζο.

Το θέμα που ανέπτυξε ήταν η συμβολή της Ελλάδας στη νίκη κατά του Άξονα στο β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στην Εθνική Αντίσταση και ανέδειξε την καθολικότητα και την πολυμορφία της. Με επιστημονική και παράλληλα πολύ ανθρώπινη ματιά αναφέρθηκε σε γεγονότα εκείνης της εποχής. Πρόβαλε τη σημασία που έχει να αγωνίζεται κανείς για αξίες και ιδανικά. Ακόμη, τη σημασία του να μπορεί ο άνθρωπος μετατρέποντας το αρνητικό σε θετικό να πλουτίζει το νου και την καρδιά του και στο τέλος να νιώθει αυτό που λέμε ψυχική ανάταση, γιατί ξεπλήρωσε το χρέος του προς την πατρίδα και εργάστηκε για ένα σκοπό. Και όλα αυτά με μεγάλη σεμνότητα σε ό τι αφορά τη συμμετοχή του.

Έχοντας το χάρισμα του λόγου και ταλέντο δάσκαλου κατάφερε να κερδίσει τους μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως φάνηκε από τη συζήτηση που ακολούθησε.

Στοιχεία θεμελιακά στην πολιτεία του Μανώλη Γλέζου η αγάπη για το συνάνθρωπο, η αμφισβήτηση, η ανεξαρτησία του (δεν περιορίστηκε σε στεγανά, δεν προσκολλήθηκε σε στερεότυπα) και ταυτόχρονα η συνεργατικότητα και η διάθεση προσφοράς. Αυτές οι αξίες προβλήθηκαν και στο μάθημα της Παρασκευής και ευελπιστούμε ότι κάτι από όλα αυτά πέρασαν στην ψυχή των παιδιών μας.

Α.Χ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.