Μαθήματα φωτογραφίας στην Τρίπολη

Μαθήματα φωτογραφίας στην Τρίπολη

Νοέμβριος 19, 2019 - 15:00
0 σχόλια

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 5ΕΝΤΕ διοργανώνει σειρά μαθημάτων φωτογραφίας στην Τρίπολη.

Τα μαθήματα έχουν την ιδιαιτερότητα ότι συνδυάζουν την φυσική παρουσία και επαφή των συμμετεχόντων με τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο, μέσω της δημιουργίας κλειστής ομάδας.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 16:00

Σημείο συνάντησης ο σταθμός των τρένων. Σε ένα από τα πιο «φωτογραφικά» σημεία της Τρίπολης, με τα πανέμορφα κτίρια, της παλιές αμαξοστοιχίες και την φθινοπωρινή φύση  θα συναντηθούμε, θα γνωριστούμε, θα περιπλανηθούμε και, φυσικά, θα βγάλουμε πολλές φωτογραφίες. Στους ενδιαφερόμενους θα εξηγήσουμε αναλυτικά τον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα.

Σας περιμένουμε με τις φωτογραφικές σας μηχανές (DSLR, compact, mirorless, ακόμη και αναλογικές), ή με τα έξυπνα κινητά σας τηλέφωνα.

Στησειρά μαθημάτων μπορούν να πάρουν μέρος όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φωτογραφικών γνώσεων.

Ο βασικός κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει:

 

Α) Μαθήματα τεχνικού περιεχομένου: Τρόπος λειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής, βασικές αρχές οπτικής φυσικής, γενικές και ειδικές τεχνικές φωτογράφισης, βασική χρήση Photoshop.

Β) Ιστορία της φωτογραφίας και αρχές αισθητικής της φωτογραφίας. Παρουσίαση φωτογράφων που με το έργο τους επηρέασαν την ιστορία και την εξέλιξη του μέσου και μια πρώτη προσέγγιση των βασικών κανόνων αισθητικής ανάλυσης του φωτογραφικού έργου.

Γ) Πρακτική εξάσκηση στη λήψη φωτογραφιών, κριτική του παραγόμενου φωτογραφικού έργου, δημιουργία portfolio.

 

Επιλεγμένες φωτογραφίες θα δημοσιεύονταιαπό τηνΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. 5ΕΝΤΕστους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς καιστοsite της.

 

Συντονιστής των μαθημάτων είναι ο Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία από το 1986.

Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Τομέα Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας, στην ΝΕΛΕ Δήμου Ζωγράφου και στον Φωτογραφικό Κύκλο Αθηνών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της δεύτερης περιόδου της Φωτοτογραφικής Ομάδας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Αθήνας, από το 1986 ως το 2001, όπου και δίδασκεφωτογραφία. Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος το 1999 της Φωτογραφικής Ομάδας«Φωτογράφοι», το 2006 της Φωτογραφικής Ομάδας «Ένοπτρον» και το 2007 της Φωτογραφικής Ομάδας «Οbscura».

Έχει διδάξει φωτογραφία την περίοδο 1988-2001 στον Φωτογραφικό Τομέα Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας, την περίοδο 2003-2005 στο ΚΕΕ Τρίπολης και το 2005-2006 στην Φωτογραφική Ομάδα «Ένοπτρον»

Έχει στο ενεργητικό του τρεις ατομικές εκθέσεις, το 1999 στην Ανοιχτή Κοινότητα «Διάβαση» το 2004 στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και το 2008 επίσης στην Ανοιχτή Κοινότητα «Διάβαση».

Έχει συμμετάσχει σε 24 Ομαδικές Εκθέσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, την Μυτιλήνη, την Τρίπολη και την Καλαμάτα. (Στις περισσότερες από αυτές ήταν και επιμελητής της έκθεσης).

Έχει συμμετοχή σε οχτώ Ομαδικά Λευκώματα Φωτογραφίας, ενώ το 1999 εξέδωσε  Λεύκωμα – Κατάλογο Έκθεσης με τίτλο «TheSoftParade».

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Κείμενο και Εικόνα» και «Μετρό». Επίσης, φωτογραφίες του συνόδευαν για τέσσερις Κυριακές τα κείμενα στο Λογοτεχνικό Ένθετο της «Κυριακάτικης Αυγής».

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής:

Στο τηλέφωνο 6972-582918

ή στο email: info@5ente.com

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.